Az esélyegyenlőség növelése a munkaerőpiacon

Gyakorlatorientált képzés

Sikerrel zárult a Gerjeni Fiatalok Egyesülete által szervezett, március eleje óta tartó tréning, amely az Esélyegyenlőség növelése a munkaerőpiacon nevet viselte – írja a teol.hu.

   A gyakorlatorientált, nem kizárólag álláskeresőknek meghirdetett képzésen a Duna Összeköt Egyesület által érintett településeken élők vehettek részt díjmentesen. Utóbbi annak eredménye, hogy a Gerjeni Fiatalok Egyesülete sikerrel pályázott az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban.
 
   Máté Dénes polgármester azt mondta, hogy az önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt, hiszen sokakat segített hasznosítható tudáshoz és információhoz. A résztvevők mindegyike hasonlóképpen nyilatkozott, azt mondták, elsősorban az önismereti, álláskeresési feladatok tetszettek nekik, de az elméleti információkat is hasznosítani tudják.
 
   Juhász Attila pénzügyi tudnivalókat osztott meg a hallgatókkal, Kovács Sándor a sikeres vállalkozáshoz vezető útról beszélt, Kováts Balázs egyebek mellett arról, hogy a paksi atomerőmű és annak bővítése milyen szakemberigényt támaszt. A gyakorlati képzés oroszlánrészét a Laurus Alapítvány vezetője, Dudás Olga vállalta fel.
 
   Ő azt mondta, hogy a sikeres álláskereséshez önismeret, pontos célkitűzés, jó kommunikáció és információ kell. Ennek szolgálatába állította a foglalkozásokat, ahol védett környezetben gyakorolták azokat a helyzeteket, amelyekbe állásinterjú, munkába lépés során kerülhetnek a hallgatók. Sok ötletet kaptak, amiket a távoli célhoz vezető úton tudnak majd használni.
 
Forrás: teol.hu