Startlaphoz Csatlakozz!

Demográfiai csomag

Visszatérhet a félszocpol

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 06:57

 A Magyar Nemzet információi szerint már elkészült a kormányzaton belül az a javaslatcsomag, amely tovább javíthatja a családok helyzetét és ösztönzi a gyermekvállalást. A demográfiai csomagnak nevezett intézkedéssorozat az előző négyéves periódusban bevezetett családbarát intézkedések folytatása lehet.
     A lap forrásai szerint a tervezett intézkedések között szerepel a félszocpol visszaállítása is.Értesüléseink szerint már elkészült az a javaslatcsomag, amely a gyed extra és a családi adókedvezmény bevezetése után újabb intézkedésekkel segítené a gyermeket nevelő családokat, illetve ösztönözné a gyermekvállalást. Úgy tudjuk, a javaslatcsomag tartalmazza a félszocpol újbóli bevezetését, amelynek lényege, hogy a gyermeket vállaló szülők nemcsak új lakás, hanem használt ingatlan vásárlása esetén is igényelhetnek állami támogatást. Arról, hogy az intézkedéssorozat egyes elemeit mikor vezetik be, a kormány dönt majd.
 
   Korábban használt és új lakásra is igényelhették a gyermeket vállaló családok a szociálpolitikai kedvezményt, amelynek részeként az otthonteremtéshez vissza nem térítendő állami támogatást kaphattak, ám ezt a Bajnai Gordon vezette szocialista kormány 2009-ben teljes egészében megszüntette.
 
   A polgári kormány 2012-ben tette újra igényelhetővé a szociálpolitikai kedvezményt új lakás vásárlására. Az új építésű ingatlan vásárlására a támogatás akkor vehető igénybe, ha a négyzetméterenkénti ár nem haladja meg a nettó 300 ezer, alacsony energiafogyasztású lakás esetén a 350 ezer forintot. A kedvezmény legalább két gyermek vállalása esetén jár. Két gyermeknél – a lakás méretétől függően – 800 ezertől 1,3 millió forintig, háromnál 1,2–2 millió, négy vagy annál több gyermeknél pedig 1,6–2,5 millió forint között lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni. A támogatást 40 év alatti párok igényelhetik. Kiemelten kezeli a jogszabály az energiatakarékos, a fokozottan energiatakarékos, illetve az alacsony energiafelhasználású lakások építését, mert a támogatás összegét 1,1, 1,2 és 1,3-as szorzókkal számolja.
 
   A kormány az előző négy évben további intézkedésekkel segítette a családokat: bevezette a családi adókedvezményt, amely az egy- és kétgyermekes családokban gyermekenként tízezer, három gyermektől pedig fejenként 33 ezer forinttal többet hagy a dolgozó szülők zsebében. Az idén januártól a kedvezményt a személyi jövedelemadón felül a tb-járulékokból is érvényesíteni lehet, ami főleg a 100-110 ezer nagycsaládos háztartás büdzséjét növelte meg jelentősen, de szerényebb mértékű emelkedésben részesült további mintegy 160 ezer kétgyermekes család is.
 
   Szintén idén januártól vezette be a kormány a gyed extrát, aminek köszönhetően már korlátlanul lehet munkát vállalni a gyed, illetve a gyes folyósítása mellett a gyermek egyéves kora után. A dolgozó kismamák mind a keresetüket, mind a nekik járó családtámogatást megkapják. Az intézkedéscsomag másik fontos pillére, hogy ma a három év alatti testvérek esetén mindkét gyermek után jár a gyermekgondozási ellátás.
 
Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Visszatérhet a félszocpol.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector