Startlaphoz Csatlakozz!

Munkakeresés

Már nem elég az angolnyelv-tudás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 13:13

 A gyors elhelyezkedéshez már nem elég az angolnyelv-tudás - derül ki a Jobline friss kutatásából, többek között a munkakeresők idegennyelv-tudását és az idegen nyelvek munkahelyi használatát vizsgálták – írja az eduline.hu.
 
   A felmérés a nyelvtanulási szokásokra is kitért: a 2300 válaszadó 40 százaléka nyelvtanfolyamon, 38 százaléka pedig az általános és középiskolai nyelvórákon tanult idegen nyelveket. Az egyetemi, főiskolai nyelvtanulást a válaszadók 16 százaléka nevezte elsődlegesnek, további 6 százalék pedig a munkahelye által támogatott képzéseken sajátította el az adott nyelvet.
 
   Emellett egyre nő azoknak a száma, akik az angolt már nem tartják elegendőnek a munkaerő-piaci boldoguláshoz: a válaszadók 44 százaléka célként jelölte meg, hogy belátható időn belül legalább még egy európai „nagy” nyelvet elsajátít, további 12 százaléka ezen felül még egy „kis” nyelv megtanulását is tervezi.
 
  A kutatásból az is kiderül, hogy a már megszerzett nyelvtudást a legtöbben az idegen nyelvű portálok olvasásával (50%), idegen nyelvű filmek (49%) és TV-műsorok (44%) nézésével tartják karban. Nyelvtanfolyamra ilyen céllal csupán a válaszadók 15 százaléka jár, 6 százalékuk pedig távoktatásban tanul idegen nyelvet.
 
Forrás: eduline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Már nem elég az angolnyelv-tudás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector