Már nem elég az angolnyelv-tudás

Munkakeresés

 A gyors elhelyezkedéshez már nem elég az angolnyelv-tudás - derül ki a Jobline friss kutatásából, többek között a munkakeresők idegennyelv-tudását és az idegen nyelvek munkahelyi használatát vizsgálták – írja az eduline.hu.
 
   A felmérés a nyelvtanulási szokásokra is kitért: a 2300 válaszadó 40 százaléka nyelvtanfolyamon, 38 százaléka pedig az általános és középiskolai nyelvórákon tanult idegen nyelveket. Az egyetemi, főiskolai nyelvtanulást a válaszadók 16 százaléka nevezte elsődlegesnek, további 6 százalék pedig a munkahelye által támogatott képzéseken sajátította el az adott nyelvet.
 
   Emellett egyre nő azoknak a száma, akik az angolt már nem tartják elegendőnek a munkaerő-piaci boldoguláshoz: a válaszadók 44 százaléka célként jelölte meg, hogy belátható időn belül legalább még egy európai „nagy” nyelvet elsajátít, további 12 százaléka ezen felül még egy „kis” nyelv megtanulását is tervezi.
 
  A kutatásból az is kiderül, hogy a már megszerzett nyelvtudást a legtöbben az idegen nyelvű portálok olvasásával (50%), idegen nyelvű filmek (49%) és TV-műsorok (44%) nézésével tartják karban. Nyelvtanfolyamra ilyen céllal csupán a válaszadók 15 százaléka jár, 6 százalékuk pedig távoktatásban tanul idegen nyelvet.
 
Forrás: eduline.hu