Startlaphoz Csatlakozz!

A folyamatos túlórázás rendkívül nagy hatással van az emberekre

Nehogy többet dolgozzon napi 8 óránál!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 14:09

A túlzott munka, a folyamatos túlórázás, a végeláthatatlan projektek mindenképp épp aznapi határidőre történő befejezése rendkívül nagy hatással van az emberekre fizikálisan és mentálisan egyaránt.
     Míg korábban a kétkezi munkát végzők körében volt leginkább megszokott a túlóra, addig mostanában az IT-szektorban és más területeken is igyekeznek megtalálni a cégek a módját annak, hogy jelentősen tovább dolgoztassák a munkaerőt – írja a Business Insider nyomán a HVG. A túlzott munka, a folyamatos túlórázás, a végeláthatatlan projektek mindenképp épp aznapi határidőre történő befejezése rendkívül nagy hatással van az emberekre fizikálisan és mentálisan egyaránt.
 
   A lap szerzője szerint a folyamatos túlmunkával a cég is, és a munkvállaló is veszít. A munkaerő fáradt lesz, túlhajszolt, a dolgozó nem találkozik gyerekeivel, rosszabb esetben ki is ég. A vállalatnak pedig egy szétszórt, kevésbé hatékony, kedvetlen munkaerővel kell együtt dolgoznia.
 
  A megoldás minderre az lehet, hogy rugalmas munkaidőt szabnak meg, így van idő elvinni a gyereket iskolába például, és a munkavállalók saját magukra is több időt tudnak szánni. Így kipihentek tudnak lenni, és olyan tevékenységeket tudnak végezni, ami örömmel tölti el őket, ez pedig a munkájukra is hatással van. A szigorúan 40 órás munkahét azt is jelenti, hogy az így rendelkezésre álló időt jobban be kell osztani a cégnél, világosabban kell kommunikálniuk, és csakis olyanra kell koncentrálniuk, ami tényleg előrébb viszi a vállalatot.
 
Forrás: HVG
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nehogy többet dolgozzon napi 8 óránál!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector