Nehogy többet dolgozzon napi 8 óránál!

A folyamatos túlórázás rendkívül nagy hatással van az emberekre

A túlzott munka, a folyamatos túlórázás, a végeláthatatlan projektek mindenképp épp aznapi határidőre történő befejezése rendkívül nagy hatással van az emberekre fizikálisan és mentálisan egyaránt.
     Míg korábban a kétkezi munkát végzők körében volt leginkább megszokott a túlóra, addig mostanában az IT-szektorban és más területeken is igyekeznek megtalálni a cégek a módját annak, hogy jelentősen tovább dolgoztassák a munkaerőt – írja a Business Insider nyomán a HVG. A túlzott munka, a folyamatos túlórázás, a végeláthatatlan projektek mindenképp épp aznapi határidőre történő befejezése rendkívül nagy hatással van az emberekre fizikálisan és mentálisan egyaránt.
 
   A lap szerzője szerint a folyamatos túlmunkával a cég is, és a munkvállaló is veszít. A munkaerő fáradt lesz, túlhajszolt, a dolgozó nem találkozik gyerekeivel, rosszabb esetben ki is ég. A vállalatnak pedig egy szétszórt, kevésbé hatékony, kedvetlen munkaerővel kell együtt dolgoznia.
 
  A megoldás minderre az lehet, hogy rugalmas munkaidőt szabnak meg, így van idő elvinni a gyereket iskolába például, és a munkavállalók saját magukra is több időt tudnak szánni. Így kipihentek tudnak lenni, és olyan tevékenységeket tudnak végezni, ami örömmel tölti el őket, ez pedig a munkájukra is hatással van. A szigorúan 40 órás munkahét azt is jelenti, hogy az így rendelkezésre álló időt jobban be kell osztani a cégnél, világosabban kell kommunikálniuk, és csakis olyanra kell koncentrálniuk, ami tényleg előrébb viszi a vállalatot.
 
Forrás: HVG