Nem lehet kilépni a Nemzeti Pedagóguskarból

Ebben az évben ötvenmillió forintból gazdálkodik az NPK

Ebben az évben ötvenmillió forintból gazdálkodik a hamarosan megalakuló Nemzeti Pedagóguskar (NPK), amelynek küldöttgyűlésébe április 20-ig lehet jelölteket állítani - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kőrösiné Merkl Hilda, az NPK előkészítő bizottságának elnöke.

    A lap pénteki számában megjelent interjúban az elnök elmondta, a központi költségvetési forráson kívül saját bevételeket is szerezhet a kar, egy ekkora szervezet jó eséllyel indulhat például uniós pályázatokon, de várhatóan továbbképzéseket, tanfolyamokat is szervez majd, ami szintén jelenthet bevételt.

     Kőrösiné Merkl Hilda elmondta, az elnökségi tagok tiszteletdíjat kapnak, a főtitkár és két irodai munkatárs pedig bért. A díjak összegéről az előkészítő bizottság elnöke nem tudott nyilatkozni, mert - mint mondta - ezt is a június 14-én összeülő küldöttgyűlés szavazza majd meg.

    Az NPK-nak automatikusan tagja mind a 151 ezer pedagógus, így ennek a szervezetnek lesz a legnagyobb legitimitása az ágazati szervek között. Kilépni a karból nem lehet, de a tagság semmiféle kötelezettséget vagy pluszfeladatot nem ró a pedagógusokra - olvasható az interjúban.