Startlaphoz Csatlakozz!

Alakul a küldöttgyűlés

Galló Istvánné nem tekinti legitim szervezetnek a Nemzeti Pedagóguskart

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 22. kedd, 09:51

 Csütörtöktől gyűjthetik az ajánlásokat azok a jelöltek, akik a Nemzeti Pedagóguskar küldöttgyűlésébe pályáztak. Az alakuló ülés június 14-én lesz. A Pedagógusok Szakszervezetének vezetője nem tekinti legitim szervezetnek a hamarosan megalakuló Nemzeti Pedagóguskart – írja az inforadio.hu.
 
   Ebben az évben ötvenmillió forintból gazdálkodik a Nemzeti Pedagóguskar, amelynek küldöttgyűlésébe húsvétvasárnapig lehetett jelölteket állítani - nyilatkozta az InfoRádiónak a kar megalakulását előkészítő bizottság elnöke. Kőrösiné Merkl Hilda hozzátette: április 24 - én közzéteszik a listát, akkortól a pedagógus a saját körzetében jelölt pedagógusokra ajánlást tehet. 

   Az ajánlások leadása csütörtöktől jövő hét keddig tart. A jelöltekre május 12-től 14-ig lehet az elektronikus választási rendszerben szavazni. A választás eredményét pedig május 23-án teszik közzé a nemzetipedkar.hu honlapon.


    Az országos küldöttgyűlés június 14-én lesz. Itt a küldöttek megválasztják a kilenctagú elnökséget. Az ezt követő három hónapon belül összehívják a területi küldöttgyűléseket is, amelyeken megválasztják a területi elnökséget. Emellett 16 szakmai tagozat is megalakul. 

   A Pedagógusok Szakszervezetének vezetője nem tekinti legitim szervezetnek a hamarosan megalakuló Nemzeti Pedagóguskart.

   Galló Istvánné arra buzdítja az általa vezetett érdekképviselet tagjait, hogy ne vegyenek részt a Nemzeti Pedagógus Kar előkészítő munkájában.

  A PSZ elnöke - szavai szerint - nem látja biztosítva azt, hogy az új szervezet meg fog tudni felelni annak az elvárásnak, hogy egységes pedagógusszakmai érdekeket jelenítsen meg. Galló Istvánné szerint a szakmán belül az érdekek és egy-egy dologról a vélemények rendkívül sokszínűek. 

  A Nemzeti Pedagógus Karnak automatikusan tagja mind a 151 ezer pedagógus, így ennek a szervezetnek lehet a legnagyobb legitimitása az ágazati szervek között. Kilépni a karból nem lehet, de a tagság - a szervezet előkészítésében résztvevők szerint - semmiféle kötelezettséget vagy pluszfeladatot nem ró a pedagógusokra.

  A pedagógusok tavaly létrehozott köztestülete a szakmai érdekképviseletet látja el, emellett javaslatokkal, állásfoglalásokkal látja el az oktatásért felelős tárcát. Ellenőrzi a közösségi szolgálat szervezését, működteti az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, illetve véleményezhet és javaslatokat tehet a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotásakor és módosításakor. A pedagógusok etikai kódexének kidolgozásáért is a kar felel.

Forrás: inforadio.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Galló Istvánné nem tekinti legitim szervezetnek a Nemzeti Pedagóguskart.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector