Női karrierről beszélt a Facebook vezetője magyar egyetemistáknak

Sheryl Sandberg a Corvinuson

Április 24-én Sheryl Sandberg, a Facebook vezetője jelentkezett be élőben a Corvinus Egyetemen megtartott hallgatóknak szóló, a PwC nőkre és vezetésre fókuszáló rendezvényén – olvasható az mmonline.hu oldalán.

   A több mint 30 országban elindult kezdeményezés célja, hogy segítsen a fiataloknaknak a vezetéshez szükséges készségek elsajátításában.
 
   „Az üzleti világban kihívást jelent a nők számára a vezető szerep betöltése. Ez nem azt jelenti, hogy az érvényesüléshez „férfivá” kell válni, pont ellenkezőleg: nőnek kell maradni, vállalva önmagunkat. Meggyőződésem, hogy ezzel lehet hozzájárulni a sikerhez” - mondta Szűcs Márta, a PwC Magyarország cégtársa. – „Sheryl Sandberg előadása inspiráló lehet a következő generációnak, hogy felismerjék, a bennük rejlő tehetség és ambíció bátorsággal és önbizalommal is kell, hogy párosuljon a siker elérése érdekében” – tette hozzá.
 
   Az élő internetes bejelentkezés előtt és után többek között szó esett a fiatal nők helyzetéről a munkaerőpiacon, a női vezetői ambíciókról, a munka és magánélet egyensúlyáról, valamint személyes élményeken keresztül arról, miként lehet érvényesülni nőként és vezetőként.
 
  „A szakmai és személyes fejlődés a kezdetektől fogva kiemelten fontos szerepet játszik a karrierépítésben, és mi a PwC-nél arra törekszünk, hogy olyan környezetet biztosítsunk a munkavállalóknak, ahol a vezetői képességeiket is kibontakoztathatják. Az első lépések meghatározóak lehetnek, rendezvénysorozatunkkal a következő generáció vezetőinek szeretnénk segíteni, hogy jó példát szem előtt tartva megbirkózhassanak a rájuk váró kihívásokkal” – mondta Bíró Noémi, a PwC Magyarország toborzási-kiválasztási vezetője, az esemény moderátora.
 
Forrás: mmonline.hu