Startlaphoz Csatlakozz!

Megkísérlik megünnepelni a Taksim téren Május elsejét

Sürgős felhívás Istambulból

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 30. szerda, 08:55

Törökországban az első tömeges Május 1-jei felvonulást 1976-ban Isztambulban a Taksim téren rendezték százezrek részvételével. Egy évvel később fél millióan vettek részt, akik közül 37 demonstrálóval végzett sortűz.

   Soha senki ellen sem emeltek vádat ezért a bűntettért, viszont a kormány évtizedekre betiltotta Május 1-je megünneplését a Taksim téren. Azokra, akik megpróbáltak ott összegyűlni könnygáz, erőszak és letartóztatás várt.
 
   Az erőszak tavaly érte el csúcsát amikor százak sérültek meg.
 
   Idén a szakszervezetek, köztük a DISK, KESK és az Orvosok és Mérnökök Kamarája bejelentették, hogy újra megkísérlik megünnepelni a Taksim téren Május elsejét. Recep Tayyip Erdoğan kormánya a bejelentésre válaszul betiltotta az eseményt.
 
   Amikor a szakszervezeti vezetők egy kisebb sajtótájékoztatót akartak tartani április végén (lásd a fényképet) a rendőrség könnygázt vetett be és többeket letartóztatott.
 
   A török szakszervezeti tagok követelik Május 1. békés megünneplésének jogát a Taksim téren, melyen meg kívánnak emlékezni 1977-ben ás azóta áldozatul esett mártírokról, fel kívánnak szólalni a szakszervezetek szabadságáért, egy demokratikusabb társadalomért és a biztonságosabb és jobb munkakörülményekért.
 
Kérjük támogasd őket!
 
   Kevesebb, mint egy percedbe kerül. Erdoğan miniszterelnöknek címzett tiltakozó üzenet küldéséhez kattints ide: http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2280
 
   Küld el ennek a kampánynak az üzenetét a munkatársaidnak, családtagjaidnak és szakszervezeted tagjainak. Terjeszd e-mailben, posztold Facebookon, Twitteren és más szociális hálózatban. Ha a szakszervezeted rendelkezik e-mail listával, és küld el az üzenetet annyi tagnak, amennyinek csak tudod.
 
   Az idő rövid. Isztambuli testvéreinknek most van szükségük a támogatásodra.
 
Köszönjük!

 
Eric Lee

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sürgős felhívás Istambulból.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector