Megszűnik az ING Önkéntes Pénztár is a magánnyugdíj után

A tagok az Aranykor ügyfelei lesznek

Az ING Magánnyugdíjpénztár után az Önkéntes Nyugdíjpénztár is beleolvad egy másik piaci szereplőbe. Utóbbi tagjai az Aranykor ügyfelei lesznek – írja az mfor.hu.

   Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 2014. április 28-án tartott Közgyűlésén elfogadták az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár küldöttgyűlésének korábbi döntését, és megszavazták a két pénztár 2014. július 1-jével történő egyesülését. A fúzió sem lényegi kondícióváltozást, sem plusz költséget nem jelent az ING pénztártagok, illetve az Aranykor pénztártagok számára.
 
   A döntés hátterében az áll, hogy a szabályozási környezet elmúlt években történt változásai miatt az ING nyugdíjpénztári szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, az ING Pénztárszolgáltató és Tanácsadó Zrt. 2014. június 30-án megszünteti pénztárszolgáltató tevékenységét, ezért a pénztárnak határoznia kellett, hogyan folytassa működését. A megoldásra két alternatíva merült fel: a más néven, de önálló pénztárként működés, valamint az egyesülés egy másik önkéntes nyugdíjpénztárral. A tagok érdekeit rövid és hosszú távon a legjobban szolgáló megoldásnak az egyesülés bizonyult. A meghívásos pályázatra beérkezett ajánlatok közül az Aranykor összességében kimagaslott a szolgáltatások és pénzügyi stabilitás szempontjából.
 
   A 2014.július 1-jei fúzióval az egyesült önkéntes nyugdíjpénztár megközelíti a 120 ezer fős pénztártagságot, illetve a 100 milliárd forint kezelt vagyont, piaci részesedése pedig meghaladja a 10 százalékot.

   Hasonló megfontolások vezették az ING Magánnyugdíjpénztárt is arra, hogy június 30-ánbeleolvadjon a Horizont Magánnyugdíjpénztárba. Az ING Magánnyugdíjpénztár 1997-ben kezdte meg a működését. Kezelt vagyona 2013 végén meghaladta a 71 milliárd forintot, taglétszáma pedig a 27 ezret.
 
Forrás: mfor.hu