Startlaphoz Csatlakozz!

Vállalkozók Napja a Debreceni Egyetemen

Ha nem találtok munkahelyet, csináljatok magatoknak!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 30. szerda, 17:06

A gyakorlatorientált képzésre törekednek a Debreceni Egyetem több karán is. Ma tartották a Vállalkozók Napját, amelyen az egyetemisták sikeres vállalkozók előadásait hallgathatták meg, illetve a Team Academy program segítségével saját vállalkozást is alapíthatnak. Az úgynevezett MUNDO projekttel pedig négy tudományterületen szervezik gyakorlatiasabbá a képzést – írja a dehir.hu.

   „Vállalkozni jó, de vannak ennek veszélyei” – kezdte előadását Gulyás Sándor, a VOSZ elnöke. A Vállalkozók napján sikeres vállalkozók előadásait hallgathatták meg azok az egyetemisták, akik saját céget szeretnének alapítani.
 
   - Mind a két oldalról megvan az igény, hogy minél többet találkozzanak, gondolatokat cseréljenek. A vállalkozóknak jól jön néha egy kis friss gondolat, a diákvállalkozóknak pedig jól jön a tapasztalat, amit ők tudnak nekik nyújtani – mondta el Árváné Dr. Ványi Georgina adjunktus.
 
   „Ha nem találnak, akkor csináljanak maguknak munkahelyet!” – mondta Nábrádi András rektorhelyettes. A sajtótájékoztatón bemutatták a Team Academy programot. A hallgatók saját cégeket hoznak létre, így megtapasztalják, milyen a valós életben vállalkozni. A tapasztalatszerzés fontos az egyetemisták számára. Négy karon válik gyakorlatiasabbá a képzés a MUNDO projektnek köszönhetően.
 
   - Egy duális rendszert próbálunk kiépíteni, négy kiemelt területen: élelmiszeripar-táplálkozástudomány, turizmus-vendéglátás, informatika és műszaki területen – sorolta Dr. Bácsné Dr. Bába Éva, a projekt szakmai vezetője.
 
  Az elméleti képzésen kívül gyakorlati tudást szerezhetnek majd a hallgatók. Az 518 milliós projekten belül a középiskolásoknak pályaorientációs előadásokat szerveznek, hogy már ők is korán megismerjék a képzéseket.

Forrás: dehir.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ha nem találtok munkahelyet, csináljatok magatoknak!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector