Ha nem találtok munkahelyet, csináljatok magatoknak!

Vállalkozók Napja a Debreceni Egyetemen

A gyakorlatorientált képzésre törekednek a Debreceni Egyetem több karán is. Ma tartották a Vállalkozók Napját, amelyen az egyetemisták sikeres vállalkozók előadásait hallgathatták meg, illetve a Team Academy program segítségével saját vállalkozást is alapíthatnak. Az úgynevezett MUNDO projekttel pedig négy tudományterületen szervezik gyakorlatiasabbá a képzést – írja a dehir.hu.

   „Vállalkozni jó, de vannak ennek veszélyei” – kezdte előadását Gulyás Sándor, a VOSZ elnöke. A Vállalkozók napján sikeres vállalkozók előadásait hallgathatták meg azok az egyetemisták, akik saját céget szeretnének alapítani.
 
   - Mind a két oldalról megvan az igény, hogy minél többet találkozzanak, gondolatokat cseréljenek. A vállalkozóknak jól jön néha egy kis friss gondolat, a diákvállalkozóknak pedig jól jön a tapasztalat, amit ők tudnak nekik nyújtani – mondta el Árváné Dr. Ványi Georgina adjunktus.
 
   „Ha nem találnak, akkor csináljanak maguknak munkahelyet!” – mondta Nábrádi András rektorhelyettes. A sajtótájékoztatón bemutatták a Team Academy programot. A hallgatók saját cégeket hoznak létre, így megtapasztalják, milyen a valós életben vállalkozni. A tapasztalatszerzés fontos az egyetemisták számára. Négy karon válik gyakorlatiasabbá a képzés a MUNDO projektnek köszönhetően.
 
   - Egy duális rendszert próbálunk kiépíteni, négy kiemelt területen: élelmiszeripar-táplálkozástudomány, turizmus-vendéglátás, informatika és műszaki területen – sorolta Dr. Bácsné Dr. Bába Éva, a projekt szakmai vezetője.
 
  Az elméleti képzésen kívül gyakorlati tudást szerezhetnek majd a hallgatók. Az 518 milliós projekten belül a középiskolásoknak pályaorientációs előadásokat szerveznek, hogy már ők is korán megismerjék a képzéseket.

Forrás: dehir.hu