Startlaphoz Csatlakozz!

A legjobban megfizetettek közé tartoznak

A legmenőbb gazdasági OKJ képzések

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 07. szerda, 11:26
 
A gazdasági OKJ képzések népszerűsége töretlen, mert a munkaerőpiacon keresettek és a legjobban megfizetettek közé tartoznak ezek a szakmák – írja a privatbankar.hu.

   A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adatai alapján összeállította a legnépszerűbb gazdasági OKJ-s képzések 2014-es toplistáját a tavaszi beiskolázások  alapján.
 
   Az előző évhez hasonlóan a tanfolyamok közül a mérlegképes könyvelő áll az első helyen, ami nem meglepő, hiszen elismert és átlagon felüli kereseti lehetőséget jelentő szakképesítésről van szó. A lista második helyezettje a társadalombiztosítási ügyintéző, a harmadik pedig a bérügyintéző képzés.
 
A gazdasági képzések az élen

   Évek óta a gazdasági OKJ-s képzések vezetik a Perfekt toplistáját: a nagy népszerűség oka, hogy a munkaerőpiacon keresettek és a legjobban megfizetettek közé tartoznak ezek a szakmák. A munkáltató oldalán jelentkező igények miatt is szükség van ezekre a képzésekre, hiszen a pénzügyi-adójogi környezet gyakran változik, a pénzügyi-számviteli területen dolgozóknak pedig fontos, hogy naprakész tudással rendelkezzenek. 

    A Nemzetgazdasági Minisztériumnál nyilvántartott névjegyzékek is azt tükrözik, hogy ezek a szakmák kelendőek: ma Magyarországon közel 60 ezer aktív mérlegképes könyvelő és több mint 6 ezer adótanácsadó van nyilvántartva.

   A 2013 őszén átalakult OKJ rendszerében is megőrizték népszerűségüket a pénzügyi-gazdasági képzések. Bár a korábbi 1300 tételes lista 632 szakképesítésre szűkült, és a képzések ideje is átalakult, továbbra is sokan érdeklődnek ezek iránt a szakképesítések iránt.
 
Miért ilyen népszerűek?
 
   Pénzügyi OKJ-s képzések mellett három érvet említenek leggyakrabban a hallgatók. Az első, hogy keresettek a munkaerőpiacon. A második, hogy a képzési idő hossza és a megszerezhető szakképesítések ár-érték aránya kiemelkedően jó. A harmadik érv pedig az, hogy az egymásra épülő pénzügyi szakképesítések tervezhető karrierlehetőséget jelentenek – mondta el Bársony Csaba, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója.

   Az OKJ-s képzések rugalmas időbeosztása lehetővé teszi, hogy munka vagy család mellett is részt lehessen venni a tanfolyamokon. Bársony Csaba szerint a beiratkozók egy része pályát szeretne váltani, ismereteit mélyítené, bővítené, de olyan is van, aki fizetését növelné, vagy előre szeretne lépni a vállalati hierarchiában. 

  Ezeknek a szakképesítéseknek az is az előnye, hogy a frissen érettségizettek pénzügyi vagy számviteli ügyintézőként éppúgy megtalálják a maguk számítását, mint a szakirányú felsőfokú végzettséggel és szakmai gyakorlattal rendelkezők adótanácsadóként – tette hozzá.

Forrás: privatbankar.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A legmenőbb gazdasági OKJ képzések .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector