Startlaphoz Csatlakozz!

Még mindig hazánkban az egyik legnagyobb a munkát terhelő adó mértéke az EU-ban

Július közepéig az államnak dolgozunk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 08. csütörtök, 08:50

Magyarországon július közepéig az államnak dolgoznak az emberek, július 16. az adófelszabadulás napja, amikortól éves alapon számítva már kifizették az adókat, és keresetük a saját zsebükbe kerül - írta a Világgazdaság.

    A lap csütörtöki számában ismertetik az Ernst and Young ezt igazoló tanulmányát, amely többek között az adófelszabadulás napja alapján rangsorolja az EU tagországait. Az összevetés alapján Cipruson a legjobb a helyzet, ahol március 21. ez a fordulónap és Belgiumban a legrosszabb, ahol augusztus 6-ig megy a kereset az adók és járulékok kifizetésére.

    Az átlagos tényleges adóterhelés, amely figyelembe veszi az szja mellett az áfát és a tb-járulékot is, 53,86 százalék Magyarországon, ez az ötödik legmagasabb érték az EU-ban. Ezzel együtt az adófelszabadulás napja 22 nappal korábban jön el ma Magyarországon, mint három évvel ezelőtt, az egykulcsos szja 2011-es bevezetésének hatására.

    A felmérést az Ernst and Young a The Foundation for European Reform brüsszeli agytröszt és az Institut economique Molinari (IEM) megbízása lapján készítette el, az idén 5. alkalommal.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Július közepéig az államnak dolgozunk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector