Startlaphoz Csatlakozz!

Tolna Megyei Balassa János Kórház

Kevés a pénz, késve fizetik az orvosok díját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 12. hétfő, 07:13

Rendszerint késve kapják meg vállalkozói díjukat a Tolna megyei kórházban szerződéssel foglalkoztatott orvosok – derült ki egy doktor leveléből. Az intézmény vezetése nem cáfolta az állítást – írja a teol.hu.
 
   – Tavaly szeptember óta rendszeresen késve utalják számunka a vállalkozói díjunkat. Az első alkalommal még udvariasan érdeklődtem, és tűrtem a dolgot, de mostanra betelt nálam a pohár! – írta a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében dr. Ollmann Anasztázia. A Tolna Megyei Balassa János Kórház Pincehelyi Részlegének belgyógyász szakorvosa úgy fogalmazott, a legdurvább eset 2013 októberében volt. Akkor a díj fele a tárgyhó végén, a második fele csak november elején érkezett meg számlájára. Hozzáfűzte, a késlekedés az államtól kapott konszolidációs forrás után is fennáll a kórházban.
 
   – Nem számíthatunk időben a pénzünkre, amiért megdolgozunk. Ez emberileg is megalázó, nem beszélve a stresszről, amiben nap mint nap ellátjuk a feladatainkat – vélekedett a doktornő. Aki azt is megosztotta lapunkkal, hogy számára még azért jelent gondot a késve történő kifizetés, mert egyedül neveli hat éves fiát. Bébiszitterek vigyáznak csemetéjére, amikor ő dolgozik, ugyanis párja súlyos beteg, gyógykezelésekre szorul. – Az egész országban gondot jelent az orvosok külföldre történő vándorlása, a szakemberhiány. Megvallom, bennem is felmerült a határon túli munka. Ettől eddig az tartott vissza, hogy a gyermekemet magyarnak szeretném nevelni, s bármilyen színvonalasak is az osztrák, német, angol iskolák, ott nem fogják a Hunyadiakat, vagy éppen Rákóczit oktatni neki – tette hozzá dr. Ollmann Anasztázia.– Valóban vannak anyagi problémáink, ami miatt a fizetési határidőket sem tudjuk betartani – reagált levelében dr. Muth Lajos. A Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgató-főorvosa részletezte, sajnos előfordult az utóbbi időben – a betegellátás alapvető feltételeinek biztosítása érdekében –, hogy egyes vállalkozói számlák kifizetése is késett. Hangsúlyozta, a közreműködői szerződéssel foglalkoztatott orvosok számláinak kifizetése mindig is prioritást élvezett, ennek is köszönhető, hogy csak az utóbbi időben voltak kénytelenek szembesülni ezzel a problémával, holott a kórház fizetési nehézségei már jóval korábbról fennállnak.
 
   – Tekintettel arra, hogy a felettes szerveink és a Kórházszövetség is tisztában van az egészségügyi intézmények finanszírozási gondjaival, a legfelsőbb szintről várjuk a megoldást. Bízunk az egészségügyi kormányzati posztok tisztázódása utáni gyors intézkedésben, egyelőre azonban a kollégák fokozott türelmét kell kérnünk. Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a kórház pénzügyi nehézségei minél kisebb mértékben legyenek érezhetőek, ennek ellenére kisebb-nagyobb csúszásokkal a jövőben is számolni kell – vetítette előre dr. Muth Lajos.
 
Bonyhádon és Dombóváron nem tendencia a késés
 
   – Nálunk soha nem fordult elő, hogy jelentős csúszással kapták volna meg fizetésüket a kollégák – válaszolta kérdésünkre dr. Barcza Zsolt. A Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa arról biztosított, bár vannak kisebb-nagyobb nehézségeik, kiegyensúlyozott a völgységi egészségügyi intézmény gazdasági helyzete.
 
  Dr. Kerekes László tájékoztatása szerint Dombóváron sem tendencia, hogy a dolgozók késve kapják meg a bérüket. A Szent Lukács Kórház főigazgató-főorvosa kivételként egy esetet említett. Tavaly ősszel, amikor az eladósodásuk olyan mértéket öltött, akkor valóban volt rá példa, hogy a kórház dolgozói nem kapták meg határidőre a fizetésüket, de erről előre tájékoztatták őket, és azóta is rendben mennek az utalások.
 
Forrás: teol.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kevés a pénz, késve fizetik az orvosok díját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector