VDSZ: mi jöhet még? Az internetadó kiveri a biztosítékot

Az internetadó híre kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, a vegyipari ágazat tiltakozik a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozása ellen. Éppen most készül elvágni, kézi irányításra állítani a fiatalok jövőjét a kormány –szögezi le a VDSZ, amelynek vezetői szerint a nethasználat megadóztatása újabb ok lesz arra, hogy a fiatalok elhagyják az országot. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a megdöbbentő tervnek a bevezetése ellen szerveződik. 

   Most készül szétverni Magyarország jövőjét a kormány az internetadó kivetésével –írja közleményében a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A VDSZ végtelenül felháborítónak tartja a tudáshoz és tájékozódáshoz való jog korlátozását, ezért kész elsőként támogatni minden megmozdulást, amely ennek a bevezetése ellen irányul –szögezi le a szakszervezet elnöke. Székely Tamás döbbenetesnek tartja, hogy az adó ötletgazdái éppen az oktatás, a fiatalok és az idősebb generáció széleskörű tájékozódásának alapját, az internethasználatot készülnek megvonni az emberek nagy többségétől, miközben tudásról, korszerű oktatásról kampányol a kormány. Ezzel az intézkedéssel –amennyiben véghezviszik - végérvényesen megfosztják a korszerű fejlődés lehetőségétől a magyarokat, s megpecsételik az egész ország sorsát a döntéshozók –állítja Székely. Ha ezt hagyjuk, akkor ebben az országban mindent meg lehet tenni –jelentette ki a mintegy 30 ezer tagot tömörítő VDSZ elnöke, aki szerint senki nem gondolhatja komolyan, hogy a pluszköltséget jelentő adót a szolgáltatók nem fogják valamilyen formában a felhasználókra hárítani. Az elnök leszögezi: az internethasználat korlátozása újabb ok arra, hogy a fiatalok külföldön keressék a boldogulásukat. A vegyipari ágazatban kiemelkedően sok diplomás, felsőfokú végzettségű szakemberre lenne szükség, ám a szakképzési rendszer szétverése miatt egyre nehezebb fiatal vegyészekre találni. A szakszervezet ezért –is –tartja kiemelten fontosnak a korszerű oktatás fenntartását, amely ma már internet nélkül elképzelhetetlen.

  Az internetadó bevezetése nemcsak az emberek munkájába, életébe való drasztikus beavatkozás, hanem olyan intézkedés, amely versenyhátrányba hozza a gazdaságot, az egész országot. A VDSZ elsőként tiltakozik ennek a döbbenetesen konzervatív, sőt a fejlődést kifejezetten akadályozó adónak a bevezetése ellen. A kormány által képviselt unortodoxia nem taszíthatja vissza az országot a középkorba, s nem hozhatja behozhatatlan versenyhátrányba a nemzetközi piacon –szögezi le az elnök, aki szerint a kormány jobban tenné, ha a tömegeket hátrányosan érintő újabb intézkedések kimódolása helyett a közös teherviselés módjának kidolgozásán fáradozna, s azon ötletelne, hogyan lehetne a gazdagokat, a magas keresetűeket is érintő progresszív adózást, második kulcsos rendszert bevezetni. A VDSZ támogat minden megmozdulást, amely az interneadó bevezetése ellen szerveződik. Bár közhely, sajnos mégis úgy tűnik, hogy igaz: a kormány előbb, utóbb a levegővételért is megadóztatja az embereket –állítja az elnök.