Távközlési Szakszervezet: Ne akadályozzák a szakszervezeti egyesülést

A Távközlési Szakszervezet aggodalommal figyeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) kongresszusának előkészületeit. A sajtóból értesültünk róla, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) a kongresszusán olyan döntést hozott, amellyel megakadályozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség tényleges megalakulását.

A Távközlési Szakszervezet megítélése szerint nincs időnk tovább várni. Aki nem kíván részt venni az egyesülésben, az lépjen hátrább, ne akadályozza a többi szervezetet. Másfél éve közösen eldöntött folyamatról van ​szó, melynek minden egyes elemét támogatta és megszavazta a SZEF is. 
Felelőtlenségnek tartjuk, hogy egyes szakszervezeti vezetők csak a saját pozíciójukat féltve blokkolják a dolgozói érdekvédelem legnagyobb és legerősebb szervezetének létrejöttét.

 A költségvetés tervezésének időszakában​ dilettantizmus a szakszervezetek energiáit a belső szervezési működésre pazarolni. ​Nekünk most az új adóterhekkel, a mindenkit sújtó megszorításokkal kell foglalkozni.
Arra kérjük az MaSZSZ elnökségét, hogy a  kongresszust a tavaly közösen elhatározott ütemterv szerint, az eredeti napirenddel tartsák meg. Ha a SZEF mégis részese kíván lenni az egyesülésnek, van egy hete arra, hogy megváltoztassa döntését.

 ​Bujdosó Attila
Távközlési Szakszervezet elnöke
MaSZSZ Info-kommunikációs Ágazati Tagozat Ügyvivője
Budapest, 2014. november 14​