Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete: Vonják be a döntéshozók a munkavállalókat a Közlekedésszervezési Koncepció kialakításába!

2014. november 26-án tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés azt a Közlekedési Koncepciót, amely alapjaiban változtatja meg a budapesti közlekedési intézményrendszert. A változás több mint 10.000 olyan munkavállalót érint, akik évek, sőt évtizedek óta dolgoznak a közösségi és az egyéni közlekedés fenntartásán és fejlesztésén. Tudjuk, hogy főpolgármester úrnak és a Fővárosi Közgyűlés tagjainak fontos a minél szélesebb körű társadalmi egyeztetés, értékelik a több évtized alatt felhalmozott szakmai tapasztalatot, ezért arra kérjük a döntéshozókat, hogy a Közlekedési Koncepció elfogadása előtt vonják be az érintett közszolgáltató cégek dolgozóit, egyeztessenek velük a tervezetről.
 
   A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) jelentős tagsággal rendelkezik mind a BKK-ban, mind a BKV-ban. Szakszervezetünk adja a BKK-ban működő üzemi tanácsok tagjainak a többségét. Az utóbbi napokban a koncepcióval kapcsolatban számtalan kérdés és észrevétel érkezett hozzánk, rengeteg dolgozó kereste meg az érdekképviseleti tisztségviselőinket. Ezek a dolgozók tették lehetővé az eddig elért eredményeket, munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a közeledésfejlesztési projektek időben elkészüljenek. A BKK és a BKV munkavállalói olyan tudással és tapasztalattal rendelkeznek, amely elengedhetetlen a Közlekedési Koncepció véglegesítéséhez. Szakszervezetünk minden segítséged megad az egyeztetéshez.

    Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete