A KDFSZ: elfogadhatatlan, hogy a magyar kormányra hárítják át a boltbezárások felelősségét

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja azt a vállalati kommunikációt ,melynek üzenetében a magyar kormányra hárítják át a  boltbezárások  felelősségét.
Az anyavállalatnál felmerülő problémák és más országokban pl. Csehországban történő üzletbezárások felhívják a figyelmet arra, hogy a vállalatnál globális problémák vannak.

A KDFSZ óriási problémának tartja azt a vezetői magatartást ,amikor a vezetőség nem tudja beismerni hibáit és ezáltal nem vállalja fel rossz döntéseinek a következményeit sem.

A KDFSZ  a munkavállalók nevében kéri a vállalat vezetőit, hogy tárják a dolgozók elé a bezárások valódi okát és nevezzék meg a kialakult helyzetért felelős vezetők nevét.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete kiemelten fontosnak tartja a nők szerepét a munkavállalók világában.

A szakszervezet követelésében az alábbiakat fogalmazta meg:
·         Amennyiben lehetőség van rá, minden munkavállalónak biztosítsanak más áruházakban jelenlegi beosztásának és jelenlegi jövedelmének megfelelő munkakört
 
·         Amennyiben nem tudnak minden munkavállalónak munkát biztosítani abban az esetben az első legfontosabb szempont az új munkahely felajánlásánál a gyermeküket egyedül nevelő anyák kerüljenek előtérbe, ezt követően pedig a gyermekkel rendelkező családok
 
·         A felmondás alá eső munkavállalók részére pénzben váltsák meg 2015 évre a teljes évre járó szabadságot
 
·         A felmondás alá eső munkavállalók részére 2015. december 31-ig fizessenek munkabért azzal a feltétellel, hogy a boltbezárás napjától felmentik a munkavégzés alól
 
 
A KDFSZ a fentiekben kiemelt pontokban fog egyeztetni a munkáltatóval a munkavállalók érdekében.
A szakszervezet kilátásba helyezi egy békés megmozdulás megszervezését, melynek során az adó optimalizálásra, a multinacionális vállaltoknál évek óta felmerülő problémákra kívánja felhívni a figyelmet.

KDFSZ vezetősége