Megkezdődtek az egyeztetések a Tesco és a KASZ között az áruházbezárásokkal kapcsolatosan

A Tesco és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) – amely a Tesco több ezer dolgozóját képviseli a vállalat nyitása óta, és az egyetlen reprezentatív szakszervezet a cégnél – a mai nap folyamán megkezdte az egyeztetést a bejelentett áruházbezárások kapcsán.
 
    A megbeszélés során a felek álláspontjai megnyugtató módon egy irányba mutattak és mindenki számára egyértelművé vált, hogy a vállalat elsődleges szándéka, hogy minél több munkavállalójának további munkalehetőséget biztosítson más áruházakban vagy raktárakban.
 
    A Tesco megerősítette, hogy továbbra is a jogszabályban meghatározottnál – a piaci gyakorlatnak megfelelően, reális keretek között – bővebb juttatásokat és támogatást kíván nyújtani azoknak is, akiket nem tud tovább foglalkoztatni, vagy akik nem a továbbfoglalkoztatást választják. Ennek pontos részleteiről és feltételeiről a KASZ tovább egyeztet, de az álláspontok már most közel állnak egymáshoz.
 
    A KASZ nyitott a munkáltatóval való megállapodásra, és további együttműködésre, annak érdekében, hogy minden egyes dolgozó sorsa megnyugtatóan rendeződjön, hiszen ez szolgálja az érintett munkavállalók és a szakszervezeti tagsága érdekeit.