Befejezéséhez érkezik a KDFSZ egyeztetése a Tescoval

Befejezéséhez érkezik a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) egyeztetése február 3-án 10 órakor  a Tescoval, 2015. február 4-én véglegesen bezárnak 13 Tesco áruházat Magyarországon.
 
A KDFSZ évek óta felhívta a vállalat figyelmét arra vonatkozóan, hogy az áruházakban kevés a dolgozói létszám. Ezért nem tartja meglepőnek az új munkalehetőségek felajánlását a munkáltató részéről a kialakult helyzetben.

 A KDFSZ a tárgyalások során a dolgozók számára nyilvánosságra hozta szándékait  ezáltal követhetővé tette a tárgyaláson képviselt álláspontokat.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete olyan megállapodást fog aláírni, ami tartalmazza a tárgyalások során elhangzott javaslatokat, és biztosítja a szakszervezet számára azt is, hogy a végrehajtás folyamatát kontrolálhatja, annak érdekében, hogy annak végrehajtása a megállapodásnak megfelelően történik.

A szakszervezet tárgyaló delegációja határozottan ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy a megállapodás aláírása a tárgyalásban részt vett szakszervezetek és a munkáltató együttes jelenlétében történjen meg.

2015. február 2.
KDFSZ vezetősége