Magyar Szakszervezeti Szövetség: Soha többé becsapva, soha többé kisemmizve!

A 2016-os költségvetési tervben sem az egészségügyre, sem a szociális területre szánt források nem adnak reményt a bennük dolgozók tisztes, megérdemelt, szükséges anyagi és erkölcsi megbecsülésére és a társadalom tagjainak színvonalas és biztonságos egészségügyi ellátására.

Július elsején, a Semmelweis-napon – az egészségügy ünnepén – újabb demonstrációt szerveznek az ágazat dolgozói. Béremelést, az egészségügyi életpályamodell bevezetését, tisztességes munkakörülményeket, a biztonságos betegellátás követelményét nyújtani tudó egészségügyi rendszert és intézményeket követelnek a maguk, és a társadalom tagjainak érdekében.
 
A Magyar Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Tanácsa teljes mértékben egyetért az egészségügyi szervezetek követeléseivel, az ügy mellett cselekvő szolidaritást vállal. Hiszen a megfelelő minőségű és mindenki számára elérhető egészségügyi ellátás szolgálja kizárólag a betegek, a rászorulók, a fiatalok és idősek, vagyis a társadalom egészének érdekét.
Mindezek miatt követeljük, hogy biztosítsa a kormány:
- az egészségügyben dolgozók számára a munkájuk értékével megegyező keresetet, bérezési rendszert, színvonalas munkakörülményeket, megnyugtató emberi és szakmai jövőt.
- A mindenki által egyformán elérhető, jó minőségű ellátás feltételeit, biztonságos és hálapénz-mentes egészségügyet.
 
A Magyar Szakszervezeti Szövetség felhívja tagszervezeteit, azok tagságát és felkéri a lakosságot, hogy vegyenek részt a 2015. július 1-jei demonstráción és személyes jelenlétükkel támogassák az egészségügyben dolgozók követelését az egész társadalmat, a jövőnket szolgáló ügyet.
 
Budapest, 2015. június 19.
 
Magyar Szakszervezeti Szövetség