Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség: bérkövetelés!

2012. december 10-én tartotta soros ülését a rendőrségi érdekegyeztető tanács (RÉT). Lajtár József rendőr vezérőrnagy úr, ORFK gazdasági főigazgató vezette a megbeszélést. Az ülésen Pósa Zoltán főtitkár és dr. Kocsis László képviselte szakszervezetünket.

    A Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) ülésén bejelentette a munkáltató felé 2013 évi béremelési követelését, egyben a demonstrációs bizottság megszervezésének előkészítését a bérkövetelés nyomatékosítása végett.

    Szakszervezetünk a tiszthelyettesi, zászlósi állomány tekintetében 30%-os, a közalkalmazotti, kormánytisztviselői és munkavállalói állomány esetében 20%-os, a tiszti állomány tekintetében 10%-os, míg a vezetői állomány esetében 5%-os illetményemelést tart elfogadhatónak.

    Lajtár József rendőr vezérőrnagy úr a bejelentést tudomásul vette, de azon meglepődve értetlenségét fejezte ki. Megítélése szerint a követelés az ország gazdasági helyzete miatt nem indokolt. Ezt az álláspontját szakszervezetünk nem tudja elfogadni, ezért minden törvényes nyomás gyakorló eszközt igénybe kíván venni a bérharc során.

forrás: RSZV Központi Koordinációs Iroda