KDFSZ: A Tesco-Kormány megállapodásról

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ)  a  TESCO-Global Áruházak Zrt.  vezetőitől értesült arról, hogy a vállalat  stratégiai megállapodást köt a kormánnyal.
 
    A szakszervezet az elmúlt napokban konzultációt kezdeményezett a megállapodás tervezettel kapcsolatban és tájékoztatást kért a megállapodás tervezet  munkavállalókat érintő  részéről.
 
    A munkáltató képviselői  a tervezettel kapcsolatban elmondták, hogy a szakszervezet kérését továbbítják a tárgyaláson részvevő személyek irányába.
A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete  fontosnak tartja, hogy  kiszámítható munkahelyek legyenek Magyarországon.
 
    A KDFSZ írásban kérte a munkáltatót a munkavállalókat illetően az alábbi szövegrész kerüljön elfogadásra a stratégiai megállapodás során:
 
    „ A Tesco-Global Áruházak Zrt., mint Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, elkötelezett a  munkavállalók munkakörülményeinek és jövedelmi viszonyainak folyamatos javítása iránt. Folyamatos párbeszédet folytat a munkavállalói érdekképviseletekkel, fontosnak tartja a munkahelyi megelégedettséget  és dolgozóit is részesíti  a cég által elért többlet eredményekből.”
 
    A szakszervezet bízik abban, hogy a stratégiai megállapodás kitér a munkavállalókat érintő biztosítékokra is hiszen a felek megállapodásának eredményességét az értékteremtő munkavállalók jó együttműködésével lehet biztosítani a jövőben.
 
 Budapest,2012.12.18.
 
 KDFSZ elnöksége