A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet tárgyalást kezdeményezett a Volánbuszhoz történő kiszervezéséről

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége /BKSZSZ/ mint a BKV Zrt-nél képviselettel rendelkező legnagyobb szövetség az agglomerációban közlekedő viszonylatok Volánbuszhoz történő kiszervezésével kapcsolatosan azonnali tárgyalást kezdeményezett Németh Lászlónéval, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Miniszterével, valamint a minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárával, dr. Völner Pállal.

   Véleményünk szerint a BKV autóbusz ágazatának a Volánbuszhoz való kisorolása újabb lépésben való megkurtításként értékelhető, mely nem szolgálja sem a társaság, sem az utazóközönség, sem a főváros érdekeit!

   Tavaly döntés született, hogy 150 autóbusz pályázat útján a BKV helyett más szolgáltatóhoz kerüljön. A döntéssel a főváros elveszíti bevételét ebből a szolgáltatásból, miközben a korábbi hitelek terhe őt, illetve a BKV sújtja. Az utas többletkiadásra, átszállásra, azaz hosszabb menetidőre számíthat, melynek környezetvédelmi hátrányai is keletkeznek, mivel az eddig a közösségi közlekedést használó utasok a továbbiakban a rövidebb és kényelmesebb utazási idők miatt saját autóikat fogják használni.

   Tiltakozunk az olyan jellegű átgondolatlan döntések ellen, amely munkavállalóink munkahelyeit veszélyezteti, valamint a Budapesti Közösségi közlekedés bevételeit jelentősen csökkenti.


Elérhetőség:        
    Kiadó: BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet