LIGA Szakszervezetek: A szegények sátortáborban nyaraljanak?

Álságos a Közmunkások Szakszervezete névbe burkolódzó MSZP legújabb sárdobálása, miszerint megalázó a közmunkásokra nézve, hogy az Erzsébet program keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány külön pályázati keretet állapított meg.
 
    Nem szól arról ugyanis Nyakó István, hogy amikor ők voltak kormányon, eszükbe jutott-e a legkiszolgáltatottabb rétegek üdültetésének támogatása. És nem szól arról sem Nyakó István, hogy az emlegetett Erzsébet Yacht Klubban, főszezonban 2 szülő és két gyermek 3.000 forintért tölthet el 6 napot, 5 éjszakát teljes ellátással.
 
    Furcsa a magát baloldalinak, szocialistának valló MSZP-s politikus szájából hallani azt, hogy kifogásolja a szociális üdültetés keretein belül elérhető szállodák magas komfort fokozatát. Mintha szerinte ezek az emberek nem érdemelnék meg ugyanazt a bánásmódot, mint mindenki más... Amúgy Nyakó István tájékozottságát jelzi az ügyben, hogy a hangzatos Tihany Yacht Klub luxusnak beállított komfortfokozata, valójában kétcsillagos szobákat takar.
 
    A pályázat komoly lehetőséget biztosít azoknak az embereknek is a családjukkal való gondtalan együttlétre - ha csak egy hétig is - akiknek semmi reményük nem volna erre. Ha az MSZP aggódik, hogy a pályázatra való jelentkezés lehetetlen, helyi szervezetein keresztül nyomtassa ki és terjessze a jelentkezési lapokat, segítse a kitöltésüket, és hirdesse a lehetőséget. Ne pedig abból próbáljon politikai tőkét kovácsolni, hogy eleve elveszi a közmunkások kedvét a családjukkal való nyaralástól.
 
 
LIGA Szakszervezetek
2013.01.30.