LIGA Szakszervezetek: Az MSZP szálljon le a szakszervezetekről, és szálljon le a közmunkásokról!


 
Az MSZP szálljon le a szakszervezetekről, és szálljon le a közmunkásokról. Egyiken sem segít kéretlen dörgölőzésével, de kifejezetten ront a helyzetükön. A munkavállalók érdekeinek védelme a független szakszervezetek feladata, és a pártokhoz való kötődés sosem térült meg egyiknek sem.
 
A pártok kizárólag választások előtt, és ellenzékben érdeklődnek a munkavállalók iránt, aztán elfelejtik őket, ha hatalomra kerülnek. Az MSZP nyolc éven át nem törődött a munkavállalókkal, nem voltak fontosak számára az éhezés szélén álló, legkiszolgáltatottabb rétegek.
Nyakó István most sem törődik velük. Egyszerű választási propagandára használja fel ezeket az embereket, és egy fikarcnyit sem javít a helyzetükön. Furcsa is nagyon, hogy úgy beszél a politikusokról, mintha ő maga nem kizárólag a politikából élne már több mint egy évtizede. És még furcsább, hogy azzal támadja az MNÜA közmunkásoknak kiírt üdülési pályázatát, hogy ott fotó és videó készülhet róluk, amellyel később a programot népszerűsítenék. Ő vajon miért áll be egy-egy órára az éhségmenetbe, amikor épp kamerák fényébe kerül egy ilyen menet?
Mert éhezik és munkát szeretne? Nem. Mert arra használja ezeket az embereket, hogy a választási kampányában majd mutogathassa, ő velük volt.
Elér ugyanakkor számukra bármi változást? Nem. Mert arra a szakszervezet - a valós és független - szakszervezet hivatott. Amelyik nem fordít majd hátat nekik a választások után, amelyik mindenkor az ő érdekeiket képviseli, függetlenül attól, ki van kormányon. Nyakó István így tehát nem csak a közmunkásokat csapja be és használja ki, de a szakszervezeti mozgalmat is újra és újra besározza.
 
A LIGA Szakszervezetek ezért felszólítja az MSZP-t, hogy ne használja ki aktuálpolitikai érdekeiért a szegényeket, és ne gyengítse a szakszervezeti mozgalmat, maradjon távol azoktól az emberektől, akiken nem segített, amikor megtehette volna.