Munkástanácsok: Új ifjúsági szervezet bontott zászlót a fiatal munkavállalókért

Az újonnan megalakult ifjúsági szervezet a szakszervezeti szövetség több ezer fiatal tagját képviseli országos szinten, mind a verseny, mind a közszféra ágazataiban.


     A tagozat elsődleges célja, hogy a fiatal munkavállalók, pályakezdők érdekeinek, véleményének fórumot adjon, segítve a korosztályt a munkapiachoz, életvezetéshez, karriertervezéséhez kapcsolódó kérdésekben.

    Az új szervezet kiemelten fontosnak tartja, hogy javítsa a fiatal korosztályok munkaerő-piaci, munkajogi felkészültségét, ezen keresztül bemutatva a munkavállalói érdekképviseletek valós, torzításoktól mentes szerepét. Az új Munka Törvénykönyve hatályba lépése a kollektív alkufolyamatokat erősíti, melyekhez elengedhetetlenek az erős, reprezentatív szakszervezetek, melyek nélkül a munka világában egyoldalú, diktált feltételek teremtődhetnek a munkahelyeken.

    Az ifjúsági munkanélküliség magas rátája, a feketemunkában részt vevő fiatalok nagy száma a foglalkoztatáspolitika és a szakszervezetek számára is új helyzetet teremt, mind a kormányzati foglalkoztatáspolitika, mind a szakszervezetek számára. A Jogpont Plusz szolgáltatás lehetőségeit is használva a jövőben is ingyenes, gyors és szakszerű jogsegélyt nyújtunk a hozzánk fordulóknak, mely egyedülálló lehetőség jogi segítség igénylésére.

    A megalakult szervezet már csatlakozott a nemzetközi ernyőszervezetekhez, illetve partneri kapcsolatot alakít ki az oktatási, foglalkoztatási szektor szereplőivel.
    Kiadó: Munkástanácsok Országos Szövetsége