A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete is részt vesz az április 11-i demonstráción

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete támogatja a VASZ 2013. április 11-ére tervezett demonstrációját, amelyet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének központja elé szerveznek.

    Az MTSZSZ már korábban és több alkalommal is felszólalt és lépéseket tett azért, hogy a MÁV Zrt. és leányvállalatainál az elmúlt négy évben nem volt bérfejlesztés.
Ebből kifolyólag a munkavállalóknál, csak az inflációt figyelembe véve is komoly reáljövedelem veszteséget eredményezett.
A tavaly életbe lépett új Mt. szerint a munkaidő megnövekedésével (minden területen 8 órára, ill. a munkaközi szünet nem része a munkaidőnek) további jövedelem csökkenés keletkezett.

    Elfogadhatatlannak tartjuk a  reálkeresetek további csökkenését!

    Éppen ezért, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete egyetért a felhívással és részt vesz az április 11-ére tervezett demonstráción.

    A korábbi években is jelentős segítséget adott az országos bérajánlás a vállalatoknál folyó bértárgyalásokhoz. Szükségszerűnek tartjuk, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán megszülessen a bérajánlás.

    Amennyiben ez a megmozdulás nem vezet eredményre, az MTSZSZ a munkavállalók érdekében további, erőteljesebb megmozdulásokat is támogat.
Ezzel egyidejűleg azonnali további tárgyalások folytatását tartjuk szükségesnek a MÁV Csoport érdekegyeztető fórumain a munkavállalók jogos bérfejlesztéséről.


Budapest, 2013. április 09.

                                  MTSZSZ