A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete nyílt levélben fordult Tarlós Istvánhoz

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ, Egységes Közlekedési Szakszervezet) mélyen elítéli és elfogadhatatlannak tartja azt a módszert és eszközt, melyet a BKV Zrt és a BKV Igazgatósága rendszeresen alkalmaz és gyakorol. Szégyennek és megalázónak tartjuk, hogy a fenyegetés és a folyamatos ultimátumok, zsarolások, fenyegetések közepette kell a közlekedési cég alkalmazottainak dolgozniuk.

   A BKV Zrt munkavállalói az elmúlt egy évben a legtöbbet vesztették, nettó jövedelmük 15-20%-tól estek el, miközben felelősségük nagymértékben megnőtt. Érthetetlen számunkra, hogy a város vezetése miként engedheti meg magának, hogy a Budapesti Közlekedési Központ a BKV Zrt-t mostohagyerekeként kezelve a feltételeket teljes körűen nem biztosítva folyamatos nyomás alatt tartja a munkavállalókat.

   Szakszervezetünk felhívja Tarlós István figyelmét, hogy a szolgáltatás jelenlegi szinten tartása komoly áldozatot és felelősségvállalást jelent a BKV Zrt munkavállalói számára. A felelősségvállalás olyan szintre emelkedett, mely súrolja a józan ész határait, miközben létszámleépítés fenyegeti a dolgozókat. A város vezetésének komoly felelőssége van abban, hogy munkavállalók ne kerüljenek az utcára és családok ezrei ne sodródjanak lehetetlen helyzetbe. Úgy tűnik azonban, hogy a létszámleépítések elkerüléséért, rajtunk kívül senki nem akar tenni!

    Kiadó: Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezet - Egységes Közlekedési Szakszervezet