Startlaphoz Csatlakozz!

Sikeres állásbörze Nyíregyházán a megváltozott munkaképességűeknek

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. június 16. vasárnap, 18:13
A napokban sikeres állásbörzét tartottak Nyíregyházán, a Tiszavasvári úti Esély Centrumban a megváltozott munkaképességűek részére.

    Fogyatékkal élőknek állásbörzét most szerveztek először Magyarországon. Tizenkét munkaadó kínált állást a börzén, 1000 munkahelyre lehetett jelentkezni. A rendezvényen részt vett a HVDSZ 2000 szakszervezet is, akik meghívott vendég volt az utána megtartott Rehab-Párbeszéd-Bizottság ülésén is.

    Nyíregyházán tizenkét munkáltató kínált álláslehetőséget a megváltozott munkaképességűeknek. A hosszabb ideje, sokszor évtizedek óta fogyatékkal élőket alkalmazó nagy cégek mellett, kisebb vállalkozások is megjelentek. Több mint ezer állásra kerestek jelentkezőket. A rendezvényen részt vett Fülöp Attila, helyettes államtitkár, aki szerint, amióta a kormány bevezette a rehabilitációs kártyát, egyre több megváltozott munkaképességű álláskeresőt alkalmaznak.

    Az államtitkár arról is beszámolt, az országban 55 ezer megváltozott munkaképességű alkalmazottat tartanak nyilván. Többségük úgynevezett védett munkahelyen dolgozik, de a járulékmentesség bevezetése óta egyre több fogyatékkal élő tud elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon is. Új jelenség, hogy a cégek képzett alkalmazottakat keresnek.

    Jelentős számban megnőtt a szakképzettséget vagy gyakorlatot igénylő munkakörök száma, sőt felsőfokú végzettséggel, nyelvtudással rendelkezőknek is kínáltak álláslehetőséget. Ugyanakkor jelentősen csökkent a szakképzettséget nem igénylő munkalehetőségek száma.

    A rendezvényen az is elhangzott, a kormány továbbra is támogatja a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését, ehhez pedig uniós és hazai forrásokból hirdetnek majd újabb pályázati lehetőségeket.

    A rendezvény keretei között, a HVDSZ 2000 és három rehabilitációs társaság egy jótékonysági kezdeményezést hoztak létre az árvízkárosultak számára. Név szerint: a START Nonprofit Kft., a PIREHAB Nonprofit Kft, és a PRO-TEAM Kft. Az említett szervezetek vállalták, hogy száz-százezer forinttal jótékonysági akciót indítanak el.

    Az összegeket a HVDSZ 2000 külön erre a célra létrehozott alszámlájára utalják, amit a gyűjtés végén a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács számlájára továbbítanak.

Forrás:
Állásbörze megváltozott munkaképességűeknek: www.hvdsz2000.eu

Segítsünk az árvízkárosultakon: www.hvdsz2000.eu



Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sikeres állásbörze Nyíregyházán a megváltozott munkaképességűeknek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector