25 éves a Tudományos Dolgozók Szakszervezete

Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete megalakulásának 25 éves évfordulójára emlékeztek a hétvégén a TUDOSZ alapítói, valamint a jelenlegi
tisztségviselői, tagjai.

1988. június 25-én,emlékezetes eszmecserék, viták után, azaz hónapokig elhúzódó vajúdást követően, mondták ki az alapítók a Tudományos Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) megalakulását. Ugyanitt fogadták el a szakszervezet alapszabályát, programját és megválasztották a szervezet vezetőit, irányító testületeit.

      A jeles alkalomból meghitt, családias hangulatú megemlékezést tartottak - áttekintve az eltelt 25 év eseményeit, eredményeit és kudarcait - a szakszervezetet létrehozó „alapító atyák, és anyák": az érdekképviselet egykori, és mai tisztségviselői, a társszakszervezetek képviselőinek társaságában a hatodik kerületi Benczúr Hotel különtermében.

     „Miután megkérdeztük tagságot, hogy hogyan tovább, s a többség akaratának megfelelően jött létre a TUDOSZ", - kezdte köszöntőjét a  jubileumi rendezvényen Kuti László, a TUDOSZ elnöke. Majd azzal folytatta, hogy célunk a tudományos dolgozók munkavállalói érdekeinek képviselete és védelme volt, és negyed század elteltével most is ez a célunk, feladatunk, és ez lesz a jövőben is.

     Időközben sokat változott a világ, mihez a TUDOSZ mind végig megpróbált alkalmazkodni, ennek bizonyítéka, hogy a kutatóintézetek munkavállalóink egy jelentős része kitartott mellettük, TUDOSZ tagok maradtak. „Nekik köszönhetjük az eredményes, sikeres negyed századot, s bízunk benne, hogy velük és a szakszervezet fontosságát felismerő újabb és újabb csatlakozókkal, a szakszervezet ízére ráérző fiatalokkal, az ő vezetésükkel együtt ünnepelhetjük majd a következő sikeres negyed századot is"- fejezte be köszöntőjét a TUDOSZ elnöke.