Az ASZSZ szolidáris a szociális ágazatban dolgozókkal

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) szolidáris a szociális ágazatban dolgozókkal, akik utcai demonstráción kénytelenek felhívni magukra és megalázó helyzetükre a döntéshozók figyelmét.

   A szociális ágazatban dolgozók az elmúlt években több mint 20 százalékos reálkereset-veszteséget szenvedtek el, illetményüket öt éve nem emelték, és erre a 2014-es költségvetés tervezete sem teremt fedezetet. Az ágazati dolgozók mára kilátástalan helyzetbe kerültek, a kormányzati intézkedések hiánya miatt pedig az állampolgárok részére nyújtott szociális szolgáltatások színvonala is sokszor csaknem tarthatatlan szintre süllyedt.

   A szférában működő legjelentősebb érdekvédelmi, szakmai és társadalmi szervezetek - köztük az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének két tagszervezete, az Autonóm Területi Szakszervezet és a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete - részvételével 2013 júliusában megalakult Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság folyamatosan küzd az ágazat dolgozóinak erkölcsi és anyagi elismeréséért, a bérrendezésért, a kormányzattal való érdemi párbeszéd működtetéséért.

   Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége megdöbbenéssel tapasztalja, hogy a bizottság minden eddigi kezdeményezése süket fülekre talált a kormányzatnál, megkereséseikre semmitmondó propagandaközleményeken kívül más érdemi választ nem kaptak.
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége egyetért a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság követeléseivel és támogatja azokat.

    Kiadó: Autonóm Szakszervezetek Szövetsége