HDSZ a szakszervezeti tisztségviselők védelmében

Tájékoztató a szakszervezeti tisztségviselők védelmében tett kezdeményezésről

    A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) a Munka Törvénykönyvének módosítását kezdeményezte Dr. Kovács Zoltán (Fidesz) és Gőgös Zoltán (MSZP) pápai képviselőknél a helyi húsüzemben történt felmondás alapján a szakszervezeti tisztségviselők védelme érdekében.

    A HDSZ felhívta a parlamenti képviselő urak figyelmét az utóbbi időben ismerté vált esetekre, amelyekből megállapítható, hogy a tavaly életbe lépett 2012. évi I. törvény a Munka Törvénykönyvéről – a korábbi szabályozással ellentétben – nem biztosít védelmet a munkahelyi szakszervezeti tisztségviselőknek. A szakszervezet azok után szembesült ezzel a problémával, hogy a Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatója a közelmúltban azonnali hatállyal (Mt. 78. §. 1. bekezdése alapján) előzetes egyeztetés nélkül felmondott a cégnél működő alapszervezete vezetőjének. A kollégát, aki nem csak a szakszervezet helyi elnökeként tevékenykedett, de elnöke volt az üzemi tanácsnak és tagja a cég felügyelő bizottságának is, a munkaviszonyának megszüntetésével súlyos sérelem érte. A függetlenített érdekvédő elbocsátását a cégvezető bizalomvesztéssel (Mt. 52. §.) indokolta, ami egy szakszervezeti tisztségviselő esetében, akinek munkájához tartozik a konfliktusok felvállalása, értelmezhetetlen. Az eset visszatetszést keltett a városban és az egész szakmában.

    A HDSZ kérte a képviselő urakat, különös tekintettel arra is, hogy a pápai húsüzem önkormányzati tulajdonban működik, az Országházban kezdeményezzék a Munka Törvénykönyv módosítását, hogy választott szakszervezeti tisztségviselők az egzisztenciájuk veszélyeztetése nélkül láthassák el a szociális párbeszéd keretében vállalt fontos feladatukat.

1. A HDSZ javasolja az Mt. olyan értelmű módosítását, hogy bizalomvesztésre hivatkozva ne lehessen szakszervezeti tisztségviselőnek felmondani.

2. A HDSZ javasolja továbbá, hogy a Munka Törvénykönyve 273. §-a - a szakszervezeti tisztségviselők védelme, s egyúttal megvédhetősége érdekében - egészüljön ki egy új (2) bekezdéssel (a jelenlegi (2) bekezdés számozásának eggyel való növekedése mellett), az alábbiak szerint:

„(2) A választott szakszervezeti tisztséget betöltő munkavállalóval szemben alkalmazandó azonnali felmondás előtt előzetesen ki kell kérni a megfelelő szakszervezeti szerv véleményét.”

    A javasolt szöveg tartalmában szűkítetten megegyezik a régi Mt. 28. § (1) bekezdésében foglaltakkal, ezért újdonságot alkalmazása nem jelent, s a munkáltatók számára sem okoz többletterhet. Lehetőséget ad viszont az érintett tisztségviselő szakszervezetének, hogy a tervezett azonnali hatályú felmondásról időben értesüljön, arról a munkáltatóval és a tisztségviselővel egyeztessen, szükség esetén a tisztségviselő jogi védelméről, valamint az ő munkahelyről való eltávolítását követően az általa ellátott szakszervezeti feladatok további ellátásáról időben gondoskodhasson.

Budapest, 2013. november 20.

Kapuvári József
elnök