A Honvédszakszervezet (Hosz) Küldöttgyűlés - sajtóközlemény

A katonák reprezentatív szakszervezetének legfőbb döntéshozó fóruma november 20-án ülésezett.

    A Honvédszakszervezet (Hosz) Küldöttgyűlése szót emelt a hivatásos és szerződéses állomány számára kért év végi kifizetés, és az elodázhatatlan illetményemelés szükségessége mellett. A küldöttek kinyilvánították, hogy a katonák 20%-os illetményemelése elengedhetetlen, a továbbiakban már nem tartható a 11 éve folyamatos reálbércsökkenés.

    A Hosz Küldöttgyűlése üdvözölte és megerősítette az elnökség által hozott azon határozatot, amelynek értelmében a katonák reprezentatív szakszervezete is csatlakozott a Közszférás Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottságához (KÖZDEMOSZ). A küldöttek síkra szálltak a bizottság fő követelése mellett, vagyis, hogy 2014. január elsejétől 20%-os béremelést kapjanak a közszolgálat munkavállalói. Fentiek értelmében a KÖZDEMOSZ tevékenységében – a ránk, katonákra vonatkozó jogi szabályozást figyelembe véve – minden törvényes eszköz igénybevételével részt veszünk.

    A küldöttek elfogadták a Hosz 2014. évi költségvetés tervezetét, a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását, valamint az etikai kódexet is. Az idei ,,Szakszervezeti Munkáért” díjakat Bácskai István és Bogdány Gábor vehették át.

Budapest, 2013. november 20.

Czövek János elnök sk.  

További információk: Szita Róbert
robert.szita(at)gmail.com