A Kúria ítélete az új Mt. tükrében

Nem jár vasárnapi pótlék a bevásárlóközpontokban működő kereskedelmi egységek alkalmazottainak

    A Kúria a napokban publikussá vált ítéletében kimondta, hogy a bevásárlóközpontokban működő kereskedelmi egységek (üzletek, kávézók, szolgáltatók) alkalmazottainak a vasárnapon rendes munkaidőben végzett munkáért nem jár vasárnapi pótlék. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete az új Mt. rendelkezéseit értelmezve ezt másként látja.

   A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezet („KASZ”) a 2013. november 26-án kelt állásfoglalásában kifejtette, hogy a Kúria ítélete – tekintettel arra, hogy az adott munkaügyi vitában a régi Mt. szabályait kellett alkalmazni – csak a régi Mt. tükrében értelmezhető.  
  
   Ennek következtében és az új Mt. rendelkezéseit értelmezve már nem lehet kérdés, hogy a  bevásárlóközpontokban működő kereskedelmi egységek alkalmazottainak jár a vasárnapi pótlék. Kérdés, hogy helyesen értelmezi-e a KASZ az új Mt. rendelkezéseit és valóban jár ezek alapján a bevásárlóközpontokban vasárnap rendes munkaidőben munkát végzők számára a vasárnapi pótlék?
 
   A Kúria ítélete olyan munkaügyi vitára vonatkozik, amely a peres felek között 2010. évben kezdődött. Értelemszerűen ezért még a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény, azaz a „régi Mt.” szabályait kellett a bíróságoknak alkalmazniuk. A régi Mt. 124. § (1) bekezdése szerint vasárnapra rendes munkaidőben történő munkavégzés például a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál, illetve munkakörben rendelhető el. A törvény 149. § (2) bekezdése úgy rendelkezett továbbá, hogy nem jogosult vasárnapi pótlékra többek között a rendeltetése folytán vasárnap is működő munkáltatónál, illetve munkakörben foglalkoztatott munkavállaló.
 
   A Kúria az ítéletében kiemelte, hogy az elmúlt években megváltoztak a társadalmi igények, illetve lényegesen átalakultak a bevásárlási szokások. Ezeket a szempontokat értékelve megállapította a Kúria, hogy a bevásárlóközpontban működő kereskedelmi egységeket rendeltetésük folytán vasárnap is működő munkáltatónak minősülnek. Ennek következtében pedig – figyelemmel a régi Mt. 149. § (2) bekezdésben foglaltakra – nem jogosultak vasárnapi pótlékra az ilyen munkáltatónál foglalkoztatott munkavállalók.
 
Továbbra is irányadó a Kúria ítélete az új Mt. tükrében?
 
A cikket a munkajogportal.hu oldalán olvashatja tovább.