Megkezdődött a Szociális Ágazati Sztrájkbizottsági egyeztetés a Kormánnyal

Szűcs Viktória ügyvivő:

A Kormány képviseletében Fülöp Attila helyettes államtitkár 2013. december 4-én 12:00 h-ra tárgyalásra hívta a Szociális Ágazati Sztrájkbizottságot abból a célból, hogy megkezdődjön az egyeztetés a Sztrájkbizottság követeléseiről:
  1. Az egészségügyi dolgozói illetmény-, illetve bértábla kiterjesztése a szociális ágazatban foglalkoztatottakra (mind a szakdolgozókra, mind a kisegítő dolgozókra), jogállástól függetlenül, 2014. január 1-jétől.
  2. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban érintett érdekképviseleti szervezetek közt.
  3. A Kjt. 59. § (1) bek. b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a szociális ágazat egészére kiterjedően jogszabály írja elő, hogy a munkaközi szünet a munkaidő része.
A tárgyalás során a felek megállapodtak, hogy
  1. A bérkövetelésekre vonatkozóan 6 fős (oldalanként3-3 fő) szakértői bizottságot hoznak létre, mely elvégzi a szükséges számításokat.
  2. A szakszervezeti oldal vállalja, hogy a Szociális Ágazati Érdekegyeztetés ügyrendjének tervezetét elkészíti a következő ülésre.
A következő ülés időpontja: 2013. december 11. 12 h.

Híradó a témában itt.
 
Budapest, 2013. december 04.
 
Az összefoglalót készítette:
Szűcs Viktória
Szociális Ágazati Sztrájkbizottság