Új szakszervezeti tagcsoport alakult a Baranya Megyei LIGA Szakszervezetnél

2014. március 3-án a Pick Szeged Zrt. pécsi üzemének munkavállalóinak többsége úgy döntött, hogy a LIGA megyei szervezetének segítségével maguk mögött hagyják a régi idők szakszervezeti modelljét és új lendületet vesznek a munkavállalók eredményesebb érdekvédelme érdekében.
 
    A megújulást vágyók elszántságát mi sem példázza jobban, mint az a tény, hogy pár nap alatt több mint háromszázan töltötték ki a belépési nyilatkozatot. Ezzel a Baranya Megyei Liga Szakszervezet – a korábbi terminológiával élve – reprezentatív (kollektív szerződés kötésre jogosult) szakszervezetté vált a Társaságnál. Habár a tagcsoport a pécsi üzemben alakult, tevékenységi körét nem korlátozza az üzem területére. Buzdítanak mindenkit az országban, aki a húsipari-élelmiszeripari ágazatban valódi érdekvédelem nélkül van, vállaljon érték-és érdekközösséget , és lépjen be a tagcsoportba, ezzel is erősítve a kitűzött cél elérését, ami az egész ágazat érdekvédelmének az erősítése.

    A szakszervezeti csoport Bibók Istvánt választotta meg képviselőnek. A csoport megalakulását és a képviselő megválasztását a Szakszervezet bejelentette a munkáltatónak.  Az alapítók remélik, hogy a Társaságnál a munkaügyi kapcsolatok új szereplőjét konstruktív légkör fogadja majd, ami segíti a partneri viszony kialakítását.

LIGA Szakszervezetek