2012. június 28

KSZSZ-MKKSZ: Köszöntjük a közszolgálati tisztviselőket!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Elnöksége nevében, a Közszolgálati tisztviselők Napja alkalmából tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük a magyar közigazgatásban dolgozó munkavállalókat, a kormánytisztviselőket és a köztisztviselőket!

Bővebben




A KDFSZ béremelést követel a Tescotól

2011. szeptember 26-tólfolytatott kollektív munkaügyi vitát a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a Tesco-Global Áuházak Zrt.-vel.

Bővebben




Interregionális Szakszervezeti Tanácskozás

A Duna, Körös, Maros, Tisza (DKMT) Interregionális Szakszervezeti Tanácsa 2012. június 21-23-a között Magyarországon (Gyopárosfürdőn) munkajogi konferenciát rendezett, amelyen  Magyarország, Románia és Szerbia öt szakszervezeti konföderációjának képviselői vettek.
 

Bővebben




2012. június 27

Rendőr Szakszervezetek Védegylete: Szent László napi megemlékezés

Szent László, a „Határok őrzőinek védőszentje” napja alkalmából, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete 2012. június 27-én koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán található Határőrség emlékfalánál és a városmajori Kisfaludy Stóbl Zsigmond által készített határvadász emlékszobornál.

Bővebben




2012. június 26

A Magyar Rektori Konferencia állásfoglalása a gyakorlóiskolákról

Az MRK arra kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy az új törvényi szabályozás adta keretek szerint továbbra is biztosítsa az állami, egyházi és magán gyakorlóiskolák fenntartásában a felsőoktatási intézmények fenntartói jogosultságát, valamint a köznevelési és felsőoktatási (pedagógusképzési) feladatokat egyaránt ellátó gyakorlóiskolák értékeinek megőrzését és a színvonalas működtetést biztosító finanszírozását.

Bővebben




2012. június 24

VDSZ: meghosszabbított levélgyűjtési akció

Meghosszabbítja az Orbán-levelek begyűjtésére szervezett jótékonysági akcióját a vegyipari szakszervezet (VDSZ), mert az ágazathoz tartozó mintegy negyvenezer dolgozó jelentős része még meg sem kapta a kérdéseket. A szervezet elnöke szerint a levelek postázását csak olyan térségekben kezdik meg, ahol már felállították a darabonként több millió forintért készített, válaszra buzdító, de félrevezető óriásplakátokat. A teljhatalommal rendelkező Fidesz-kormány arcátlanul becsapja és lenézi a népet az olyan kérdésekkel, amelyekről már döntött vagy éppen mostanában határoz, s megpróbálja ezt az átlátszó színjátékot lenyomni az emberek torkán - olvasható a Szakszervezetek.hu-na elküldött VDSZ közleményében.

Bővebben




2012. június 21

Munkástanácsok: Tájékozódj! - Július elsején hatályba lép az új Munka Törvénykönyve

A Munkástanácsok Országos Szövetsége felhívja minden munkavállaló figyelmét, hogy tájékozódjon a törvényi változásokról és forduljon bizalommal a Munkástanácsokhoz, mivel júliustól jelentős változások lépnek életbe.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Sajtóközlemény a közmunkás szakszervezet MSZP-s támogatásáról

Éppenhogy bejelentette a Munkát-Kenyeret Mozgalom elnöke, Komjáthi Imre, hogy szakszervezetet szervezne a közmunkásoknak, mindjárt másnap televíziós interjúban "röpült rá" a hírre az MSZP, személyesen Nyakó István. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmaz, a szakszervezethez az MSZP-nek szervezetileg semmi - és minden - köze lesz. Szerinte az MSZP-nek, mint élő szervezetnek, szüksége van lelkiismeretre, amelyet ez a szakszervezet adhat meg számára.

Bővebben




2012. június 20

A MSZOSZ nyugdíjasai támogatják a szakszervezeti konföderációk ifjúsági tagozatásnak követeléseit

Az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége Választmánya szolidáris a Magyar Szakszervezeti Konföderációk ifjúsági tagozatainak követelésével, amelyet 2012. június 17.-i ifjúsági konferencián megfogalmazott és a korszerű képzés, biztos munkahely megteremtésére irányul.

Bővebben




2012. június 19

Köszöntötték a 80 éves Szabó Endrét

2012. május 25-én  –  a SZEF szervezésében – köszöntöttük a 80. születésnapját ünneplő dr. Szabó Endrét a szakszervezeti tulajdonban lévő Benczúr Hotel éttermében. Szabó Endre a SZEF egyik alapítója, első választott elnöke és Praesidens Emeritusa.  Az ünnepségre az ünnepeltet elkísérte felesége, Georgina is.

Bővebben