2012. augusztus 29

KASZ: Megjelent a VÉDD MAGAD, - munkavédelmi ismeretek kereskedelmi munkavállalóknak című munkafüzet harmadik kötete

2012. augusztus 29−én a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) − konferencia keretében − mutatta be a „VÉDD MAGAD – munkavédelmi ismeretek kereskedelmi munkavállalóknak” kiadványsorozat harmadik részét, a szintén pályázati támogatással megjelent – „VÉDD MAGAD III. − Munkafüzet” –et.

Bővebben




2012. augusztus 28

LMP: Friss foglalkoztatási adatok szerint nő az út szélén hagyottak száma

Látszólag javuló foglalkoztatottság, magas szinten stagnáló munkanélküliség – első látásra ez látszik a KSH legfrissebb adataiból. A részletekből azonban az is kiderül, hogy a javulás jelentős része a nettó negyvenhét ezer forintot kereső, immár százezernyi közmunkás számának növekedéséből származik, miközben a fiatalok munkanélkülisége huszonnyolc százalékra nőtt és egy átlagos munkanélküli tizenöt hónapig semmilyen jövedelemre nem számíthat.

Bővebben




2012. augusztus 25

Mi a helyzet Gyulán?

Az alábbi összefoglaló napvilágot látott a „Húsos-ban”, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének érdekvédelmi lapjában

Bővebben




2012. augusztus 23

12 fontos információ az ingyenes tankönyvellátásra jogosult családoknak

Több milliárd forintot spórolhatnak a szülők, ha megkövetelik az iskoláktól a tankönyvellátással kapcsolatos jogszabályok következetes betartását.

Bővebben




2012. augusztus 21

LMP: A kormány sokat tehet a hőségben dolgozók egészségéért a klímahasználat szabályozásával

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy az egyre gyakoribb hőség miatt tegyen lépéseket a munkavállalók védelmében. Fontos volna a korszerűtlen klímák cseréjének támogatása, valamint a berendezések helyes használatához a külső-belső hőmérsékletkülönbség maximumának meghatározása, ami a munkavállalók egészsége és környezetvédelmi szempontok miatt egyaránt szükséges.
 

Bővebben




2012. augusztus 15

VDSZ: Elég volt az Orbán-levelekből

Elég volt az Orbán-levelekből, ne költsön a miniszterelnök többé egyetlen fillért se az emberek pénzéből a konzultációnak erre az álságos, szemfényvesztő és nagyon költséges módjára – fogalmazott a VDSZ közleményében.
 

Bővebben




2012. augusztus 13

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének közleménye a Gyulai Húskombinát Zrt. munkavállalóinak demonstrációjáról

Az elmúlt hónapokban a sajtóban is nagy nyilvánosságot kapott egy ismert magyar húsipari cég sorsa, a Gyulai Húskombináté. A vállalat legismertebb termékei a gyulai kolbász, csabai kolbász és a gyulai májas, melyek közül az első kettő az Európai Unióban bejegyzett földrajzi oltalom alatt is álló minőségi magyar márka.  A gyulai kolbász, csabai kolbász a magyar piacon az egyik legismertebb és közkedvelt termék. Ennek is köszönhetően a gyártó gazdasági társaság még a jelenlegi piaci helyzetben is növelni tudta belföldi értékesítését, de finanszírozási gondok miatt nem tudja a teljes keresletet kielégíteni.
 

Bővebben




2012. augusztus 12

Ombudsman: a döntéshozóknak mértéket kell tartaniuk

A döntéshozóknak a jogállami mércéhez kell tartaniuk magukat, a jogállamnak nyitnia kell a polgárok felé, az ehhez szükséges polgárbarát jogértelmezés képviselete pedig az ombudsman feladata - mondta Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa az MTI-nek.

Bővebben




Megváltozott munkaképességűek: megszűnő vállalkozások, csökkenő foglalkoztatás

A kormány ellehetetleníti a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci jelenlétét. A rossz szabályozás miatt az ellátásban részesülőknek nincs, vagy alig van lehetőségük munkát vállalni, vagy jövedelemkiegészítő vállalkozási tevékenységet folytatni, hogy kipótolják a mélyen létminimum alatti megélhetést nyújtó ellátásukat. Az LMP az igazságtalan és ésszerűtlen rendszer mielőbbi felülvizsgálatát szorgalmazza.

Bővebben




2012. augusztus 11

LMP: A belügyminiszter csak a bajokat növeli a rendőrségi átalakításokkal

Az LMP szerint a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának megszüntetése és a Nemzeti Nyomozó Iroda Készenléti Rendőrségbe való beolvasztása teljes képtelenség. A belügyminiszter ezzel az ott dolgozókat teszi kiszolgáltatottá, miközben a rendőrségi korrupcióra és a szervezett bűnözésre nem nyújt megoldást.

Bővebben