Kihívások előtt a kölcsönvevők is

  A gazdasági élet kilátásainak javulásával emelkedik a foglalkoztatás, és így emelkedik a munkaerő-kölcsönzés iránti igény is. A körülmények változásával azonban nem csupán a kölcsönbeadó cégek, de ügyfeleik, a kölcsönvevők is újabb és újabb kihívásokkal kerülnek szembe.

Bővebben




Családbarát vállalat díjat hirdet a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom

Családbarát vállalat díjat hirdet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az elismerést azok a cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, és ezt a szellemiséget beépítik a cég stratégiájába is - közölte Székely András, a mozgalom vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Véget ért a postások tüntetéssorozata

Véget ért a romániai postások tüntetéssorozata, miután a feleknek sikerült megállapodniuk a vitatott kérdésekben - közölte a román távközlési minisztérium, az állami vállalat tulajdonosa.

Bővebben




Pedagógusok Szakszervezete: egy egész szakmát aláztak a sárga porig

 Tiltakozik az egyik hirdetési oldal reklámja ellen a Pedagógusok Szakszervezete, amely szerint a reklámban szereplő tanáron keresztül a készítők „egy egész szakmát aláztak a sárga porig” – írja az eduline.hu.

Bővebben




Andor László: jobb munkakörülményeket kell teremteni Európában

Európában jobb munkakörülményeket kell teremteni, és több humánerőforrás-beruházásra van szükség, mert ezek hozzájárulnak a munkaerő termelékenységének javulásához és az európai gazdasági növekedéshez - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos kedden Budapesten.

Bővebben




A nyugdíjazással a megbecsülés is elolvad

Aktív időskorra vágynak a mostani ötven fölöttiek: a mai ötvenes-hatvanas generáció nem akar belesimulni a passzív nyugdíjas képébe. A munkaadókat is terheli felelősség abban, hogy a háború utáni baby boom generáció számára mennyire lesz sokkoló az átmenet. Mindenesetre úgy tűnik, az önkéntes munka az egyik adu ász az aktív időskorra vágyók kezében, derült ki a HSZOSZ és az ICF közös konferenciáján.

Bővebben




Tetszik a briteknek a bevándorlás-ellenes politika

Nagy-Britanniában az Európa- és bevándorlás-ellenes Függetlenségi Párt, a UKIP nyerte az Európai Parlamenti választásokat. A kormányzó konzervatívok és az ellenzéki Munkáspárt a második helyért csatázott, míg a kormánykoalíció kisebbik pártja, a Liberális Demokraták még hagyományos fellegváraikban is vesztettek.olvasható az inforadio.hu oldalán.

Bővebben




Szegedi egyesület is segítene a nők munkaerőpiaci helyzetén

  Kommunikációs kampánnyal segítené a nők munkaerőpiaci helyzetét a szegedi Munkavilága Közhasznú Egyesület, mert a nők azonos pozíciókban továbbra is több mint 17 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak. A kampány megvalósítását a Norvég Alap forrásaiból finanszíroznák – írja a szegedcafe.hu.

Bővebben




Amikor érvénytelen a közös megegyezés

A Kúria egy tavalyi esete kiváló példája annak, milyen körülmények mellett vitatható, hogy a munkavállaló szabad akaratából írta alá a közös megegyezést a munkaviszony megszüntetéséhez. A példa ugyan elrettentő, de éppen ezért tanulságos – írja a munkajog.hu.

Bővebben