Vagyonosodási vizsgálatok: bárki gyanússá válhat

Kevesebbet markol, mégis többet fog az adóhatóság a vagyonosodási vizsgálatokon az utóbbi években, mint korábban: 2007 és 2014 között ötödével kevesebb ellenőrzést végeztek, de négyszeresére, csaknem 20 millió forintra nőtt az egy megállapításra jutó nettó adókülönbözet összege.

Bővebben




A munkavédelem szerepe a cégek életében

Bizonyára mindenki találkozott már a munkavédelem vagy munkabiztonság megnevezéssel közvetve vagy közvetlenül. Azonban még mindig sok téves elképzelés él a cégek körében, ezért nem árt kicsit áttekinteni a szabályokat!

Bővebben




Így lehet sikeres az első munkahelyén

Magabiztosság, a visszautasítás elfogadása, tenni akarás, szervezettség – ezek azok a pontok, melyeket érdemes betartani az első munkahelyre érkező fiataloknak.
 

Bővebben




Nyilatkozatháború lett a munkaügyi vitából

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete úgy látja, a két másik érdekképviselet blokkolni akarta a bérekről szóló megállapodást az SZKT-nál. A többiek szerint épp fordítva történt.

Bővebben




Ilyen portfóliót kell készíteniük a tanároknak

Meddig kell feltölteni az e-portfóliót? Készíthetnek-e egyszerűsített portfóliót azok a pedagógusok, akik a 2015-ös minősítési eljárásra jelentkeztek? Hány hónap alatt lehet összeállítani a portfóliót? Íme a legfontosabb kérdések és válaszok.

Bővebben




Egyetem vagy munka mellett is lehetsz katona

Katona leszel vagy civil maradsz. És ha kivételesen szeretnél mindkettő lenni? A Magyar Honvédség csupán két éve, 2012-től beindult önkéntes műveleti tartalékos (ÖMT) katonai szolgálata épp az utóbbi lehetőségről szól: már a felsőfokú tanulmányok vagy munka mellett is lehet valaki katona. Hihetetlen? A világ sok országában már jól működik ez a rendszer. Kevesen tudják, de például a híres tévés-kalandor, valamint főcserkész Bear Grylls is tartalékos katona volt.

Bővebben




Nem változik a nyugdíjrendszer

Nem tervez változást a jelenlegi nyugdíjrendszerben a kormány - erősítette meg képviselői kérdésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Bővebben




Többletforrásokkal kompenzálnák a nagygazdaságokat

Többletforrásokat ígér a földművelésügyi államtitkár azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek a területalapú támogatások miatt veszteségeik lehetnek, és emiatt munkahelyek kerülnének veszélybe. Nagy István a Hír TV-nek azt mondta, terveik szerint a 2015-ös költségvetés tervezésekor 180 milliárd forintot biztosítanának a veszteségek fedezésére.

Bővebben




Béremelés szükséges Németországban az uniós gazdaság beindításához

Béremelésre és egy sor további lépésre van szükség Németország részéről az Európai Unió gazdaságának beindításához - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban.
 

Bővebben