Nem találtak alkalmas kancellárt az ELTE, a PTE, az SZTE és a Színművészeti élére sem

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem élére valóban a korábban a PSZÁF-ot vezető Szász Károly került. A Corvinus Egyetem kancellárjának dr. Pavlik Líviát nevezik ki, aki az egyetem megbízott gazdasági igazgatója lett áprilisban. Számos nagy egyetem élére azonban nem találtak megfelelő személyt. A kancellárok kiválasztásánál Orbán Viktor mondta ki a végső szót – írja a HVG.

Bővebben




A beolvadás kongresszusa novemberben

November 21-22-én tartja „a beolvadás kongresszusát” a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ). Tavaly május elsején jelentette be három konföderáció – az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF – vezetője, hogy unióra lépve létrehozzák az ország legnagyobb szakszervezeti tömörülését.

Bővebben




Kordás László: Európa nyugati felével kellene versenyeznünk, nem Kínával

Napjainkban zajlanak azok a kongresszusok, amelyek lezárják a Magyar Szakszervezeti Szövetséget létrehozó három konföderáció, az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF eddigi történetét. A tavaly májusban indított egyesülési folyamat a hazai szervezett dolgozók többségét gyűjti egyetlen táborba, felszámolva a versenyszféra és a közszolgálat munkavállalóinak megosztottságát. Hatvannál több szakszervezet negyedmillió tagjának egyesített ereje vár vezetésre, a megszervezett közös fellépés, a szolidaritás erejének újbóli megismerésére – olvasható a muon.hu-n.

Bővebben




Radikálisan átalakítják a segélyezést

A jövő évtől megszűnhet a lakásfenntartási és az adósságcsökkentési támogatás, a foglalkoztatást helyettesítő támogatást pedig az önkormányzatoknak saját erőből kell fedezniük. A települések ehhez akár új adókat is kivethetnek, a hátrányos helyzetűeket pedig kisegíti az állam – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Megvonják a segélyeket, százezrek alól húzzák ki az állami védőhálót

Drasztikus eszközöket vet be a kormány a szegénység kezelésére.Ez a megoldás sem kerül kevesebbe, mint a jóléti társadalom, csak többen esnek ki a rostán, vagyis többen lesznek olyanok, akik egyetlen fillér legális jövedelem nélkül tengetik az életüket. Az állam gyakorlatilag elengedi félmilliónyi ember kezét – írja a vs.hu.

Bővebben




Internetadó: ezt mondták reggel, azt mondták este

Mi az indoka az internetadó visszavonásának? Kiderül a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből, amely szerint a tárca a távközlési törvény kiterjesztéséről (vagyis az internetadóról) szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél – olvasható az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Százhét dolgozót küldtek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól

Százhét munkatársat küldtek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal.

Bővebben




Elsősorban a munkahelyteremtő támogatások nőnek az agráriumban

A kormány úgy alakítja át az agrártámogatási rendszert, hogy a forrásokat elsősorban a munkahelyeket teremtő mezőgazdasági ágazatok kapják - tartalmazza a jövő évi költségvetési javaslat.

Bővebben




Jön a családtámogatási akcióprogram

Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin azt mondta: céljuk, hogy az intézkedésekkel egy fenntartható demográfiai fordulatot érjenek el.

Bővebben




Évente akár egymillió is lehet a családi pótlék különbözete

A napokban a legnépszerűbb közösségi oldalon láttam egy bejegyzést, ami felkeltette az érdeklődésemet, méghozzá azért, mert szokatlanul nagy összegek szerepeltek benne. A hír szerint azok a gyerekes munkavállalók, akik Németországban dolgoznak, ott is igényelhetnek családi pótlékot. De nézzük, pontosan miről is van szó? – olvasható a hir6.hu oldalán.

Bővebben