SZEF: Rosszul járnak a közszolgálati dolgozók

 A 2015-ös költségvetéshez kapcsolódó törvénytervezetek eddig megismert paraméterei tovább rontják a magyar munkavállalók, benne a közszolgálati munkavállalók életviszonyait - hívja fel a figyelmet a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

Bővebben




Rogán: szerdán visszavonják az internetadó-javaslatot

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövő évi költségvetési és adótörvény-javaslatot. A tanácskozásról tartott frakcióvezetői beszámoló szerint az internetadó-javaslat visszavonása szerdán várható. Emellett a kormánypárti képviselők azt kérték a kabinettől, hogy a bürokrácia területén is legyen rezsicsökkentés.

Bővebben




Rakja rendbe a Facebook-profilját, ha állást akar kapni

 Tízből már hét toborzó nézi a közösségi médiát, amikor munkaerőt keres. Még mindig kevesen veszik észre, hogy nem mindegy, mit posztolnak magukról – olvasható a HVG oldalán.

Bővebben




Vizsgálatot kezdeményezett a HTFSZ

A szolgálati törvényben rögzített szakszervezeti jogok csorbítása miatt a katasztrófavédelmi főigazgatóhoz fordult a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke. Ahogy a Lánglovagok.hu tűzoltóportál is beszámolt róla, október 21-én a Veszprém megyei igazgató megakadályozta, hogy az érdekképviseleti szervezet képviselői a laktanyákban tájékoztatást adjanak a szolgálatban lévő tűzoltóknak – olvasható a langlovagok.hu oldalán.

Bővebben




Az egyik adót hatvanszorosára emelik, minden élelmiszer drágulni fog

 Több dologra (leginkább a töményszeszekre) is kiterjesztik a termékdíjat, egy másik élelmiszerekre kivetett adót bizonyos szereplőkre meghatvanszoroznak, a fuvarozóknak pedig két döntéssel is költségesebbé teszik a munkáját.

Bővebben




Galló Istvánné: A helyzet katasztrofális

Van lehetősége a szakszervezeteknek arra, hogy a kormánnyal egy újabb tárgyalást folytasson a beterjesztett költségvetésről – mondta a Klubrádió, Reggeli gyors című műsorában Galló Istvánné.   

Bővebben




Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését

Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.

Bővebben




Szakszervezetek Együttműködési Fóruma: a törvénytervezetek tovább rontják a magyar munkavállalók életviszonyait

Állásfoglalás a 2015. évre vonatkozó, és a Parlament elé terjesztett adó- és költségvetés törvénytervezetekkel kapcsolatban. A SZEF Ügyvivő Testülete úgy látja, hogy a törvénytervezetek eddig megismert paraméterei tovább rontják a magyar munkavállalók, benne a közszolgálati munkavállalók életviszonyait. A költségvetés eddig megismert számai azt jelzik, hogy – a pedagógus életpályához kapcsolódó bérfejlesztés további lépcsője, valamint a fegyveres és rendvédelmi bérek emelésén túl – a kormány nem kívánja megoldani az ezzel a költségvetéssel már hetedik éve befagyasztott, és az előmenetel szempontjából gyakorlatilag funkcióját vesztett közalkalmazotti és köztisztviselői bérrendszerek okozta feszültségeket.

Bővebben




A magyarok több mint fele szeretne külföldön élni?

A Profession.hu felmérése keretében megkérdezett magyarok 55 százaléka szeretne külföldön élni, de aktívan csak a válaszadók 21 százaléka keres külföldi munkát.

Bővebben




Szakmunkásba a gimisekkel: pedagógussztrájk jöhet

Brutális kivonás a középfokú képzésből: szakiskolákba, de inkább szakközépiskolákba küldenék a gimnazisták felét, csökkentik az állami támogatásokat, ezzel bebetonozzák a szegényebb családokat. A szakszervezet kiakadt – olvasható a hir24.hu oldalán.

Bővebben