Félnek, ezért nem mernek tüntetni a somogyi falvak tanárai

Egy busznyi tüntető bizonyosan ott lesz jövő szombaton a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által meghirdetett demonstráción, melyet a legnagyobb ágazati érdekképviselet az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé szervez – írja a sonline.hu.

Bővebben




Nem jár mindenkinek egészségügyi ellátás?

Eleshetnek a társadalombiztosítási (tb) támogatástól a jövőben azok a betegek, akik nem járnak szűrővizsgálatokra - lényegében ez derült ki egy kiszivárgott kormányülési jegyzőkönyvből, az információt pedig érdemben nem cáfolta az illetékes államtitkár – írja a Népszava.

Bővebben




Magas minimálbértől kell félniük a magyaroknak?

A minimálbér emelésével tovább nőhet azoknak a száma, akik csoportos létszámleépítéssel kerülnek az utcára - állítják a HR Portálnak nyilatkozó szakértők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy évről-évre egyre többen veszítik el munkájukat a gyárbezárások és a tömeges elbocsátások miatt. A dolgozók teljes kiszolgáltatottságát szinte semmi sem enyhíti, viszont az alkalmazottak sokat segíthetnek magukon, ha rugalmasak és nyitottak az új munkakörökre, valamint a vállalat által szervezett képzésekre.

Bővebben




Pénzt kapnak a volt Malévosok

Két és fél év után pénzükhöz jutnak a Malév dolgozói. A becsődölt nemzeti légitársaság alkalmazottainak - három ütemben - 2,2 milliárd forintot utaltak ma, azaz csütörtökön - tudta meg a Napi.hu.

Bővebben




Csökkenő munkanélküliség az OECD tagállamaiban

Szeptemberben 7,2 százalékra csökkent a munkanélküliség a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban az augusztusi 7,3 százalékról.

Bővebben




A kormány 2016-tól visszaeső reálbérekkel számol

Közepes ütemben növekvő gazdasággal, három százalékra belőtt inflációval, csökkenő reálbérekkel számol a kormány középtávon. A társasági adót mérsékelnék 2016-tól, ám az szja esetében nem látszik ilyen elkötelezettség – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Még csak nem is mérséklődött az elvándorlás

Másfélezer orvos és nővér kérte ki ez év szeptemberéig a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági igazolást, ami gyakorlatilag megegyezik a tavaly ilyenkor regisztrált adatokkal – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A Nokiából elbocsátott magyar dolgozók kétharmada tudott elhelyezkedni

A Nokia november végén bezáró komáromi gyárából elbocsátott 1149 magyar munkavállaló kétharmada már elhelyezkedett - mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője csütörtökön az MTI-nek.

Bővebben




Fehér József: semmi szükség Magyarországon hat szakszervezeti konföderációra

Mindjárt kudarcba is fulladhat a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) jövő hétre összehívott első kongresszusa, mert éppen a lényegről nem tudnak majd dönteni – olvasható  a Népszabadságban.

Bővebben




Az ÉSZT szolidaritását fejezi ki a szociális ágazattal!

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés szolidaritásáról biztosítja a szociális ágazatban dolgozókat és egyetért a Szociális Elégedetlenség Napja demonstráció céljaival!

Bővebben