Szakszervezetek: kétséges az új egység

Kimondta egyesülését a versenyszféra két nagy szakszervezeti tömörülése, a közszférát képviselő harmadik szövetség viszont csak saját önállóságát megőrizve csatlakozik hozzájuk. Meglehet, giga- helyett, csak megakonföderáció alakult. – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség új elnöke

Kordás Lászlót választották a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnökévé a következő négy évre a küldöttek a szövetség pénteki, első kongresszusán, amelyet Budapesten tartottak. Az alelnök Székely Tamás lett - írta meg az MTI.

Bővebben




Czibere: a cél a szociális dolgozók életpályamodelljének 2016-os bevezetése

A tavaly bevezetett bérpótlékrendszer remélhetőleg az idén újabb emeléssel lesz kiegészíthető, jövő januártól pedig elindulhat a szociális dolgozók új életpályamodellje is - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Szolnokon.

Bővebben




Vasárnapi bérpótlék: ez a 100 százalék nem az a 100 százalék

Nehezen követhető a kormánypárti törvénymódosító javaslatokból, kinek mennyi bérpótlék járna vasárnap. A vs.hu megpróbálkozott a megfejtéssel. El a kezekkel a vasárnapi bérpótléktól!” – üzente a Fidesznek az LMP, amely szerint a napokban benyújtott törvényjavaslatában Szatmáry Kristóf fideszes képviselő elvenné még azt az 50 százalék vasárnapi pótlékot is a kiskereskedelemben dolgozóktól, amely a hatályos törvény szerint járna nekik.

Bővebben




Rétvári szerint igazságosabbá és átláthatóbbá válik a szociális támogatások rendszere

Igazságosabbá és átláthatóbbá válik március elsejétől a szociális támogatások rendszere - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Egerben, sajtótájékoztatón.

Bővebben




Elemzők: lassabban csökken a munkanélküliség

Idén továbbra is a munkanélküliségi ráta csökkenésére számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik szerint azonban lassul a mérséklődés üteme.

Bővebben




Megtalált százezer embert és kétmilliárd forintot a NAV

Több foglalkoztatott és a tempósan növekvő adóbevételeket megközelítő bírságösszeg - ez jellemezte az elmúlt évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelmének fókuszában álló egyszerűsített foglalkoztatást.

Bővebben




Szakszervezetek: a kormány tegyen eleget egyeztetési kötelezettségének!

Három szakszervezet felszólította a kormányt, hogy a törvény által előírt egyeztetési kötelezettségének eleget téve tárgyaljon velük a jogállási törvény módosításáról, amelynek több pontját is elfogadhatatlannak tartják.

Bővebben




Varga szerint utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám

Utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám - kommentálta a legfrissebb foglalkoztatási adatokat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Bővebben




11 ezer új munkanélküli lett hirtelen

 Bár hirtelen 11 ezer fővel ugrott meg a munkanélküliek száma, valójában ezen egyáltalán nincs mit csodálkozni – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben