Hosszú sztrájkra készülnek a pedagógusok

 Hosszú sztrájkra készül a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A lázadást a költségvetés tervezete robbantotta ki, amely a pedagógusbérek számításának alapját „elvonatkoztatná” a minimálbértől – írja a 168 óra.

Bővebben




Lázár János 30-50 százalékos közszolgálati béremelést javasol

Harminc-ötven százalékos béremelést javasol a közigazgatásban dolgozóknak a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2016. július 1-jétől.

Bővebben




Pedagógusok Szakszervezete: vonják vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést

A Pedagógusok Szakszervezete arra kéri a kormányt, vonja vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntését. Amennyiben ez nem történik meg, a szakszervezet bírósághoz fordul – írja a kormányhoz és a kormányfőhöz intézett nyílt levelekben. Ahogy arrólmi is írtunk korábban, a kormány a március 18-ai ülésén a Raoul Wallenberg Szakközépiskola bezárása mellett döntött. Az intézmény mintegy 1100 hallgatóját 4 másik iskola között szórnák szét. A Klinikáknál található épületre állítólag a Közigazgatási Egyetemnek van szüksége – írja a vs.hu.

Bővebben




Varga: a fiataloknak olyan szakmához kell jutniuk, amellyel el tudnak helyezkedni

A kormány fontosnak tartja, hogy a jövőben a fiatalok olyan szakmához juthassanak, amellyel el tudnak helyezkedni, és amellyel el tudják tartani magukat, családjukat - mondta Varga Mihály Vácon egy új autószerelő tanműhely átadásán csütörtökön.

Bővebben




Pongó: Elégedetlenek vagyunk az életpályamodellel

Nem elégedett a rendvédelmi dolgozók tegnap törvénybe iktatott életpályamodellével a Független Rendőr Szakszervezet.

Bővebben




Csökkent a középrétegek társadalmon belüli aránya

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kutatása szerint a 2001 és 2011 közötti időszakban csökkent a középrétegek társadalmon belüli aránya - közölte az erről szóló elemzés szerkesztője a kutatás eredményeit bemutató tanácskozáson csütörtökön, Budapesten.

Bővebben




Lekezelő stílusban keresnek munkatársakat a cégek

Annyi munkával és felelősséggel járt volna az állás, mint egy középvezetői pozíció, mégis egy gyorséttermi lánc kezdőfizetését kínálták érte – ez már-már tipikus panasz az álláshirdetésekre jelentkezők részéről. De másban is úgy érzik, emberszámba sem nagyon veszik őket, pedig a leendő munkahely az állásinterjún mutatja meg magát annak, akitől később azt reméli, profitot termel neki. A kölcsönösség a munka világában is alapelv, ha a munkáltató nagyon jó embert akar egy pozícióra, akkor magát és a cégét is el kell tudni adnia a kiválasztottnak – írja a HVG.

Bővebben




Bárdos Judit: Alkotmánybírósághoz fordulhat az életpályamodellről szóló törvény miatt a BRDSZ

Az Alkotmánybírósághoz fordulhat a rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljéről szóló törvény miatt a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Bővebben




A szabad vasárnap hatásai a vízparton

Zöldség, gyümölcs, tartós tej, kávé, csomagolt kenyér, italáru és egyéb alapvető élelmiszerek bukkanhatnak fel a szezonális éttermek, vízparti büfék, üdülőkörzetekben lévő vendéglátóhelyek kínálatában a hagyományosan május elején induló strandszezonban – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Nem kaptak fizetést, felmondott az összes idősgondozó

Felmondtak Martfűn a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ dolgozói, mert január óta nem kapták meg fizetésüket. Ellátás nélkül maradhatnak az idősek – tudta meg a szoljon.hu.

Bővebben