2013. június 30

25 éves a Tudományos Dolgozók Szakszervezete

Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete megalakulásának 25 éves évfordulójára emlékeztek a hétvégén a TUDOSZ alapítói, valamint a jelenlegi
tisztségviselői, tagjai.

Bővebben




2013. június 28

Villamosenergia-ipari demonstráció a Vagyonkezelőnél július 2-án

Mivel az MVM társaságcsoporton belül a folyamatos egyeztetések, valamint az ágazati, és az országos bérajánlás megszületése ellenére sem sikerült a mai napig megegyezni az idei bérekről, a területén működő szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, és 2013. július 2-án, 10.00 órakor a Nemzeti Vagyonkezelő épülete előtt demonstrációt tartanak.

Bővebben




2013. június 25

A 25. VASAS Nyári Egyetem programja

A VASAS Nyári Egyetemének támogatója a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat

Bővebben




2013. június 20

Vasas Szakszervezeti Szövetség: nem kellően kidolgozott a Mt. szabadságra vonatkozó szabályozása

A Vasas Szakszervezeti Szövetség nyílt levélben fordult dr. Czomba Sándorhoz.
A Vasas Szakszervezeti Szövetség nevében kérem szíves állásfoglalását a következő kérdésben: A 2012. július 1-től hatályos Munka törvénykönyvének a szabadságra vonatkozó szabályozása 2013. január 1. napján lépett hatályba. A munkavállalók csak mostanában szembesülnek annak nem kellően kidolgozott szabályozásával, illetve a rájuk nézve hátrányokat jelentő számítási módok különféle munkáltatói értelmezésével, illetve a jogalkotói szándékkal. 

Bővebben




A Vasas Szakszervezeti Szövetség nyílt levele a szakszervezeti tisztségviselők védettségéről

A Vasas Szakszervezeti Szövetség dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárhoz és az országgyűlési képviselőkhöz is eljuttatta nyílt levelét, mely szerint a Vasas Szakszervezeti Szövetséghez tartozó munkavállalókat felháborítja az, hogy a 2012. évi CCXVI. törvény egyes foglalkoztatási tárgyú törvényeknek a Magyary Egyszerűsítési Programmal összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló „saláta törvénybe” rejtve, a karácsony és újév között megjelenő Magyar Közlönyben tették közzé.  Ebben hatályon kívül helyezték a 2012. évi LXXXVI. törvény - a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról” c. jogszabály - 14.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely alapján a 2012. június 30. napján a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 28. §–a szerinti védelemben részesülő szakszervezeti tisztségviselők is védettek voltak.

Bővebben




2013. június 16

Sikeres állásbörze Nyíregyházán a megváltozott munkaképességűeknek

A napokban sikeres állásbörzét tartottak Nyíregyházán, a Tiszavasvári úti Esély Centrumban a megváltozott munkaképességűek részére.

Bővebben




2013. június 12

2013. június 11

A VDSZ mozgalmat indít a többműszakos munkavállalók érdekeinek és a Munka törvénykönyve rendelkezéseinek összehangolásáért

Mozgalmat indít a többműszakos munkavállalók érdekeinek és a munka törvénykönyve (Mt.) rendelkezéseinek összehangolásáért a vegyipari szakszervezet nő-, műszakos-, valamint értelmiségi tagozata. A szervezet várja a különböző konföderációk, ágazati szakszervezetek, civilek, valamint a gazdasági élet szereplőinek jobbító javaslatát, hogy azokat összehangolva együtt követeljék a szükséges törvényi változtatásokat.

Bővebben




2013. június 06

A Mérnökszakszervezet fölényesen nyerte az üzemi tanács választásokat a BKK Zrt-nél

A közel 1800 munkavállalót foglalkoztató Budapesti Közlekedési Központnál az Mt. szerinti üzemi tanács és munkavédelmi képviselő választásokat tartottak.

    A választás összesítése lezárult.

    Ennek eredményeként a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete fölényes győzelmet aratott.

    A megválasztott 24 üzemi tanácstagból 12 az MTSZSZ jelöltjeként került megválasztásra, a függetlenek 4, míg a többi 8 helyet 4 szakszervezet töltött be.
 
Budapest, 2013. május 6.

Bővebben