2014. április 30

MaSZSZ május elsejei program

Ismét megrendezésre kerül a hagyományos szakszervezeti Majális a Városligetben. Idén már az új konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség színeiben vonulunk a Városligeti fasorból a Napozórétre, a nagyszínpadhoz.

Bővebben




A Magyar Szakszervezeti Szövetség május elseje előtt Művészeti és Kulturális Díjakat adott át

A Magyar Szakszervezeti Szövetség ma délelőtt a Benczúr Hotelben rendezett ünnepségen kiemelkedő szakmai és közösségi munkáért  „Művészeti és Kulturális Díjakat adományozott egyéni és közösségi kategóriában.

Bővebben




2014. április 25

MaSZSZ Ifjúsági Tagozat: Nőtt a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek száma

2012 óta Magyarországon is hivatalos emléknap április 28.-a, a munkabalesetben megsérültek és elhunytak emléknapja.

Bővebben




2014. április 24

Tájékoztató a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete küldöttértekezletéről

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete 2014. április 23-én megtartotta soron következő tisztújító küldöttértekezletét. Az értekezleten az alapszervezeteknél megválasztott 89 küldött kilencven százaléka vett részt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselői közül Varga Attila főosztályvezető, titkárságvezető, a köznevelési államtitkárság nevében méltatta a minisztérium és a szakszervezet hasznos és eredményes együttműködését.

Bővebben




2014. április 18

BKV-béremelés: csalódott szakszervezet

Elégedetlen a béremeléssel a BKV egyik legnagyobb szakszervezete. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet a szerény, havonta 7 ezer 500 forintos pluszt a Budapesti Közlekedési Központ és a főváros erőfitogtatásának, a megalkuvó BKV-vezetés és a gyenge szakszervezetek szégyenének tartja. 

Bővebben




2014. április 09

KKDSZ: legfontosabb feladat a szakterület béremelésének elérése

 A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete április 8-án tartotta X. Kongresszusát, és a szakszervezet 1989. április 8-án történt megalakulásának 25. évfordulós ünnepségét.

Bővebben




2014. április 07

BKSZSZ: Eredménytelen Kollektív Munkaügyi vita esetén Sztrájk lehetőségét helyezzük kilátásba

 A BKV. Zrt. legnagyobb szövetsége A  Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) a mai napon kollektív munkaügyi vitát jelentett be a BKV Zrt.-nél, mint munkáltatónál a következő témákban:

Bővebben




2014. április 01

LIGA Szakszervezetek: Nincs a pártoknak mondanivalója a foglalkoztatásról

A LIGA Szakszervezetek a választási kampány kezdetén – ahogy a korábbi választások előtt is – levélben fordult a parlamentbe aspiráló politikai pártokhoz, konzultációt kezdeményezve azok gazdaság- és társadalompolitikai koncepcióiról.

Bővebben




Küldöttgyűlést tartott a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

Az FDSZ 2014. március 27-én megtartotta XXVIII. Küldöttgyűlését a Rátkai Klubban.

Bővebben